Beelden film Loenen 1961 op TV Gelderland

Beelden film Loenen 1961 op TV Gelderland

Veel Loenenaren zitten wellicht op maandag 8 april voor het Tv-scherm om te kijken naar TV Gelderland.  In het programma “Ons Dorp” laat de omroep een film zien die in 1961 in Loenen is opgenomen. Het toenmalige bestuur van de afdeling Loenen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen nam toen het initiatief om de film te laten maken.  Het is een bijzonder fraaie film geworden die een goed beeld geeft wat er in die tijd in Loenen te doen was. Er zijn vele mooie plekjes te zien, maar ook wordt uitgebreid gefilmd in de drie Loenense bassischolen.  Veel kinderen, ouders van nu, zullen zich erin herkennen, Er werd die dag gestemd in de Dorpsschool en Marten Orges school.

Veel zaken en bedrijven werden die dag bezocht. Een lange optocht laat het rijke verengingsleven van vroeger zien met vooral veel jeugdclubs. Het Rode Kruis is ook actief bij een ongeval aan de Hoofdweg en de Loenense Vrijwillige brandweer komt op de Vrijenbergweg in actie.

Twee oudere Loenenaren, Johan Geerdink en Martien Kobussen, zijn door programmamaker Ron Harmsen, gevraagd om een toelichting te geven bij de beelden die vertoond worden.

Vanaf 17.15 uur wordt het programma, na het TV- journaal, ieder uur herhaald.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud