Zwerftocht door Loenense bossen (12km)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerftocht door Loenense bossen (12km)

18 mei van 09:30 tot 13:30

Zin in een actieve wandeling? Onze gidsen nemen je mee op een Veluwse zwerftocht door de prachtige Loenense bossen. De route heeft een lengte van ongeveer 12 kilometer. Je start om 9.30 uur en bent rond 13.30 uur weer terug bij het startpunt. 

Vanaf de parkeerplaats lopen we natuurgebied Reeënberg in. Dit gebied kent voor Nederlandse begrippen flinke hoogteverschillen. Vooral het midden van het gebied is heuvelachtig. Je loopt door gevarieerde natuur, zoals relatief jonge naaldbossen, maar ook door heidevelden waar bijzondere planten en dieren te vinden zijn.

Vervolgens komen we in het voormalige stuifzandgebied van natuurgebied Hoeve Delle. De paden lopen door de forse hoogteverschillen om de toppen en stuifduinen heen. Er groeien dikke Amerikaanse eiken en struiken met blauwe bosbessen en jeneverbessen. In de Hoeve Delle liggen de infiltratiebekkens van Vitens. Hier wordt sinds eind 2014 water ingelaten vanuit het Apeldoorns kanaal om het drinkwater onder de Schalterberg weer aan te vullen. De bekkens vol met water zullen zo nu en dan te bewonderen zijn.

Kom mee zwerven en ervaar de pracht van deze Veluwse bossen! 

Wandelconditie 

We wandelen ongeveer 12 km over toppen en dalen in heuvelachtig terrein met soms stevige kuitenbijters. Vanwege de hoogteverschillen is deze tocht alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie.

Praktische info:

  • Zorg voor goede wandelschoenen, dagrugzak en regenkleding.
  • Zorg zelf voor drinken en een boterham voor onderweg. De lunch is niet inbegrepen.
  • Vergeet je verrekijker niet!
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Koop van te voren een kaartje.
  • De wandelafstand bedraagt circa 12 km.
  • Startpunt is parkeerplaats Ramenberg aan de Groenendaalseweg in Loenen (vanaf Loenen 2e parkeerplaats aan de linkerkant). 
15,00

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud