Verlenging erfpachtcontract Loenermark

Loenermark

Verlenging erfpachtcontract Loenermark

8 maart a.s. is het dan zover! Het erfpachtcontract tussen de gemeente Apeldoorn en het Geldersch Landschap en Kasteelen is verlengd voor een periode van 30 jaar en dat wordt op die datum in kleine kring bezegeld.

Het dorp Loenen heeft via de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen hier aan meegewerkt en de Dorpsraad heeft namens de Stichting en het dorp Loenen een convenant getekend voor een goede gezamenlijke toekomst van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Herstel van de oude trimbaan, de restauratie van de stenen bank en de toekomstige aanleg van een nieuwe “stenen bank”, de aanleg van de 2 zwerfkeienroutes, het (mede) organiseren van Loenense natuurwerkdagen en vooral het beschermen van de mooie aanzichten en het beheer van flora en fauna, zijn de doelstellingen die geheel of gedeeltelijk zijn en/of worden gerealiseerd. Dit wordt mede vastgelegd door een jaarlijkse gezamenlijke schouw van de Loenermark.

Niet te vergeten is ons uiteindelijke doel: de uitkijktoren op de trapjesberg. Het laatste stukje (de omgevingsvergunning) ligt op dit moment nog ter beoordeling bij de Provincie en zal binnenkort besproken worden. Als goede Loenenaren blijven we natuurlijk optimistisch over een positief besluit!

De steun van het dorp voor de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen – we hebben inmiddels ruim 100 vrijwilligers – heeft indruk gemaakt bij de Provincie en Gemeente en benadrukt dat we nog steeds kunnen spreken over “ons bos””.

Na een moeizaam begin zijn de verhoudingen binnen de partijen stukken verbeterd en kunnen we zelfs spreken over een uitstekende samenwerking.

Als Dorpsraad en Stichting Vrienden van de Loenense Bossen zien we de toekomst dan ook positief tegemoet!

De Dorpsraad Loenen

 

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud