Nationale Stoomtreindag

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Stoomtreindag

26 mei 2022 van 08:00 tot 17:00

Stoomtrein loenen

Oude tijden herleven op Hemelvaartsdag

Elk jaar op Hemelvaartsdag laten stoomtreinen van zich horen met een intensieve dienstregeling. Ook dit jaar galmen op 26 mei de stoomfluiten weer over de Veluwe. Bij de VSM worden die dag meerdere stoomlocomotieven opgestookt. Tussen Apeldoorn en Beekbergen én tussen Beekbergen en Loenen genieten de reizigers in historische rijtuigen van het afwisselende Veluwse landschap. De in stijl geklede conducteurs komen de kaartjes knippen en voor de dauwtrappers/fietsers gaan fietsen gratis met de trein mee, in een speciale fietsenwagon.

Stap in en reis mee!

Zien, snuiven en beleven
In Beekbergen gonst het de hele dag van de bedrijvigheid. Op Hemelvaartsdag zullen de treinen vanuit Apeldoorn en Loenen daar eindigen, om verder te reizen er moeten worden overgestapt. Daar in Beekbergen is het grote stoomdepot met de imposante draaischijf, waar die dag van alles te beleven en te ontdekken is voor de bezoekers. Van dichtbij is te zien hoe de grote, statige stoomlocomotieven worden gesmeerd of van water worden voorzien. De kolen worden geladen met een ouderwetse hijskraan en er rangeren regelmatig locomotieven.

Historische diesellocomotieven

Jong en oud vergaapt zich in het depot in Beekbergen aan de locomotieven die er staan opgesteld. Naast de vele stoomlocomotieven is de VSM ook trots op haar grote collectie historische Nederlandse diesellocomotieven. Veel oude NS-diesellocomotieven zijn door de vrijwilligers van de VSM weer rijvaardig gemaakt en op Hemelvaartsdag zullen enkele van deze ‘werkpaarden’ uit de vorige eeuw in de weer zijn met goederentreinen.

Tickets zijn te koop in de voorverkoop via onze website, op de dag zelf kunt u deze aanschaffen bij conducteurs op de stoomtrein of in het stationsgebouw in Beekbergen.

De prijs voor een dagkaart voor alle reizigerstreinen is €12,50 voor volwassenen en €10,00 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Op Hemelvaartsdag zal gereden worden volgens een intensieve dienstregeling. Als u gaat dauwtrappen kunt u op Hemelvaartsdag bovendien gratis uw fiets meenemen! Ook als u later op de dag in aansluiting op uw reis per stoomtrein wilt gaan fietsen is dat allemaal mogelijk. Onze fietsendragers helpen u graag bij het in- en uitladen.

€12,50 volwassenen

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Bekijk de site van Organisator

Station Loenen

Hoofdweg 109
Loenen, Gelderland 7371GE Nederland
Bekijk de site van Locatie

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud