Bloemlegging bij het Bevrijdingsmonument Loenen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloemlegging bij het Bevrijdingsmonument Loenen

13 november 2022 van 11:30 tot 13:30

Zondag 13 november 2022 is het in Groot-Brittannië Remembrance Day. Op die dag worden de doden herdacht uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.

Ieder jaar worden op die dag door de Eerbeek-Loenense Commissie “Ontvangst Bevrijders Veteranen” bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum “De Brink” in Loenen. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondagmorgen 13 november om 11.30 uur.

Voorafgaand aan de bloemlegging zal door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok worden gehesen.  Daarna zullen zij behulpzaam zijn bij de bloemlegging.

Na de plechtigheid wordt koffiegedronken in de zaal De Marke van De Brink. Om de kennis van de Eerbeekse- en Loenense monumenten levendig te houden zal aan de jeugd van Scouting uitleg gegeven worden over de historie. Tevens zal gesproken worden over het eventueel bezoek van familieleden van “Polar Bear” Veteranen in april 2023.

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding “Polar Bear” Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese Leger.  Ter herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de “Polar Bears” voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Belangstellenden worden hierbij uitgenodigd om de bijeenkomst op 13 november om 11.30 uur bij te wonen.

Polar bear monument

Loenen,

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud