Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

12 november 2017 van 10:30 tot 17:00

Zondag 12 november 2017 is het in Groot-Brittannië Remembrance Day en worden de doden herdacht uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.

Ieder jaar worden op die dag door de Eerbeekse-Loenense Commissie “Ontvangst Bevrijders-Veteranen” bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum “De Brink” in Loenen.

Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondagmorgen 12 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan de bloemlegging zal door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok worden gehesen. Daarna zullen zij behulpzaam zijn bij de bloemlegging.

Na de plechtigheid wordt koffie gedronken in de zaal De Marke van De Brink. Om de achtergrondkennis van de Eerbeekse- en Loenense monumenten levendig te houden zal aan de jeugd van Scouting uitleg gegeven worden over de historie. Tevens wordt informatie verstrekt over de recente kontakten met de Polar Bear Veteranen.

Ter informatie.

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th. West Riding `Polar Bear` Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese Leger. Ter herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de Polar Bears voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Belangstellenden worden hierbij uitgenodigd om de bijeenkomst op 12 november bij te wonen.

Gegevens

Datum:
12 november 2017
Tijd:
10:30 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpscentrum “De Brink”
Hoofdweg 5
Loenen, Gelderland 7371AS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.debrinkloenen.nl/