Informatieavond over recreatiezonering Loenense bossen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond over recreatiezonering Loenense bossen

13 november 2023 van 19:30 tot 21:00

Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren maandag 13 november een informatieavond in De Bruisbeek met als onderwerp ‘Recreatiezonering in de Loenense bossen’. Beide terrein beherende organisaties geven deze avond uitleg over hoe wordt samengewerkt aan natuurherstel in de Veluwse natuurgebieden Loenermark, Reeënberg, Hoeve Delle en Ramenberg.

Recreatiezonering is één van de onderdelen van een breed programma voor natuurherstel op de Veluwe. De natuur op de Veluwe gaat achteruit.Op de meest kwetsbare plekken van de Veluwe zullen planten en dieren worden beschermd door ze meer rust te bieden. Waar nodig worden paden en routes verlegd en op andere plekken worden de recreatiemogelijkheden juist verbeterd. Op deze manier wordt gewerkt aan een betere balans tussen recreatie en natuur op de Veluwe.

De maatregelen voor natuurherstel vloeien voort uit het Recreatiezoneringsplan Veluwe dat door de provincie Gelderland, in samenwerking met gemeenten, grondeigenaren en terreinbeheerders, is vastgesteld. Bekijk het Recreatiezoneringsplan op de website van de provincie Gelderland: www.recreatiezoneringopdeveluwe.nl


Locatie De Bruisbeek

De informatieavond vindt plaats op maandag 13 november van 19.30 tot 21.30 uur bij De Bruisbeek in Loenen. Adres: Loenerdrift 80. Tijdens de bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over wat de maatregelen specifiek betekenen voor de Loenense bossen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.


Aanmelden per e-mail

Geïnteresseerden en afgevaardigden van betrokken organisaties (graag 1 afgevaardigde per organisatie) kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar secrzvij@natuurmonumenten.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst recreatiezonering Loenense bossen’.

Bruisbeek

Loenerdrift 80
Loenen, Gelderland 7371CM Nederland

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud