Vrijheidsmaaltijd op Nationaal Ereveld Loenen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsmaaltijd op Nationaal Ereveld Loenen

5 mei van 13:00 tot 15:00

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Wandel die dag samen met ons over Nationaal Ereveld Loenen. We luisteren naar de indrukwekkende en inspirerende verhalen van oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. Wat hebben zij gedaan voor de vrijheid? Wat is de impact van oorlog op hun levens geweest? De wandeling sluiten we af met muziek van de familie Romansky. Vader Sergey (altviool), moeder Sima (viool), zoon Arkadi (viool en contrabas) en kleindochter Elizabeth (viool) zijn begin 2022 uit Oekraïne gevlucht.

Daarna proosten we samen met burgemeester Ton Heerts van de gemeente Apeldoorn op de vrijheid en gaan we met elkaar aan tafel om het gesprek over vrede en vrijheid voort te zetten. Samen eten is immers dé manier om elkaars wereld beter te leren kennen. Op het menu staat onder meer de Vrijheidssoep van chef en presentator Nick Toet.

Ereveld Loenen

Groenendaalseweg 64
Loenen, Gelderland 7371 EZ Nederland

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud