Kranslegging Ereveld

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kranslegging Ereveld

4 mei 2023 van 13:30 tot 14:30

Op 4 mei is weer de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de militaire slachtoffers van het Nederlandse leger.

De Dorpsraad zal weer namens de bevolking bloemen leggen tijdens deze herdenking. Dit jaar worden de bloemen gelegd worden door Thomas Zwierlink uit groep 7 van de Tweede Stee.

Thomas kijkt uit naar deze dag, hij en zijn klasgenoten hebben op school al veel geleerd over de oorlog. Belangrijk, zeker nu in Europa weer oorlog is, in de Oekraïne waar Rusland binnen is gevallen. We dachten dat dit in Europa niet meer voor zou komen, helaas het gebeurde dus wel. Het is naïef gebleken te denken dat we in Europa alleen maar beschaafde landen hebben, dit gold echter niet voor Rusland.  Het gezegde “dit nooit meer” naar aanleiding van de Tweede Wereld Oorlog is dus een illusie gebleken, het betekent ook hoe belangrijk herdenken is en stil te staan bij deze oorlog, maar ook bij de toenemende agressie in onze samenleving!


Op 4 mei staan wij stil bij de gevolgen van oorlog, de echo die doorklinkt op het leven van de slachtoffers, hun nabestaanden en de generaties daarna. Wij willen met Eerbewijs graag de herinnering aan iedereen die is omgekomen overbrengen op volgende generaties. U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 4 mei 2023 deze herdenking bij te wonen op Nationaal Ereveld Loenen. Wij willen u vragen, als het mogelijk is, iemand van een jongere generatie mee te nemen naar de herdenking.

In de aula van het herdenkings- en educatiecentrum op het ereveld (dit is niet bij de kapel) wordt om 11.00 uur een oecumenische dienst gehouden. Het voorprogramma begint om 12.00 uur, met onder andere muziek, gedichten en bezinning bij de graven en de Indische Kruizen. In het herdenkings- en educatiecentrum draait ieder kwartier de film ‘De geur van oorlog.’ Om 13.30 uur start de officiële herdenking met een ceremonie op het ereveld. De herdenking eindigt om 14.30 uur. Bezoekers van de ceremonie vragen wij uiterlijk om 13.15 uur aanwezig te zijn.

Kun je niet aanwezig zijn? De herdenking zal ook worden uitgezonden.

Voor meer informatie, bezoek onze website: https://oorlogsgravenstichting.nl/eerbewijs-2023

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud