Herdenking Robert Etlin

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenking Robert Etlin

21 maart 2023 van 10:30 tot 11:30

Op dinsdag 21 maart herdenkt basisschool De Poort in Loenen de aan het einde van de Tweede Wereldoorlog omgekomen Franse piloot Robert Etlin.

Zijn vliegtuig werd beschoten en stortte neer nabij de Vrijenbergweg. Robert Etlin was vijfentwintig jaar toen zijn vliegtuig naar beneden werd gehaald. Aan een zandweggetje bij de Vrijenbergweg in Loenen staat het oorlogsmonument dat herinnert aan de plek waar op 21 maart 1945 de Franse vlieger Robert Etlin met zijn vliegtuig neerstortte.

Om de herinnering aan de oorlog ook bij de jeugd levend te houden, heeft basisschool De Poort dit monument geadopteerd en het onderhoud van het monument voor haar rekening gekomen. Jaarlijks plegen de leerlingen onderhoud en ieder jaar is er een herdenking.

Op dinsdag 21 maart vanaf 10.45 u t/m 11.15 u gaan alle kinderen van groep 1 t/m 8 van basisschool De Poort naar het monument voor de herdenking. Groep 8 zal de herdenking vorm en inhoud geven. 

Basisschool De Poort nodigt belangstellenden van harte uit om op dinsdag 21 maart om 10.45 uur bij de herdenking aanwezig te zijn.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud