Herdenking Polar Bear Monument

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenking Polar Bear Monument

13 april 2023 van 13:00 tot 14:00

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding “Polar Bear” Infantry Division. Deze divisie was op dat moment een onderdeel van het Eerste Canadese Leger.
Ter herinnering aan deze Bevrijding is in mei 2000 het Polar Bear Monument geplaatst op de grens van Eerbeek en Loenen. Het Polar Bear Monument is geadopteerd door de C. van Leeuwenschool uit Eerbeek. Ieder jaar wordt op of rond 16 april de Bevrijding door de school herdacht bij het monument. Dit jaar is dat op donderdag 13 april om 13.00 uur. De leerlingen van groep 7 en 8 zullen Nederlandse en Engelse gedichten voordragen en er worden bloemen gelegd. 2 zoons, van veteranen van genoemd Reconnaissance Regiment, zullen, met hun partners, bij de plechtigheid aanwezig zijn. Belangstellenden worden uitgenodigd om de Herdenking bij te wonen.

Polar bear monument

Loenen,

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud