Duurzaam schoffelen bij Herenboeren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaam schoffelen bij Herenboeren

7 oktober 2023 van 10:00 tot 11:30

Op Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen zware landbouwmachines gebruikt.

Boer Rianne rijdt op een lichte trekker met een ouderwetse schoffelmachine. De leden van de Herenboerderij hebben die zelf helemaal opgeknapt. Tussen de plantjes schoffelen de Herenboeren met de hand, een gezonde en nuttige work-out. Bodemverdichting wordt zo voorkomen en het bodemleven wordt door oppervlakkig schoffelen zo min mogelijk verstoord.

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Groente, eieren, vlees en – als de bomen groot genoeg zijn – ook fruit. Alles van eigen erf!

Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? Loop dan mee met een rondleiding en laat je alles vertellen. De rondleidingen zijn op zaterdag 7 en 21 oktober. Start om 10 uur en het duurt ongeveer 1,5 uur. Meld je aan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl  

De Groote Modderkolk

Vrijenbergweg 24
Loenen, Gelderland 7371AA Nederland
Bekijk de site van Locatie

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud