Afscheid predikant PKN

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afscheid predikant PKN

4 februari van 10:00 tot 12:00

Onze predikant, ds. Marcel Oostenbrink, is beroepen in Vianen en heeft dit beroep aanvaard.  Daarom neemt hij op 4 februari 2024 afscheid van onze gemeente. Dit gebeurt in een feestelijke dienst, aanvang 10.00 uur. Als belangstellende bent u welkom om bij deze dienst aanwezig te zijn. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en persoonlijk afscheid te nemen onder het genot van koffie (thee), hapje en een drankje.

Als u niet bij de dienst kunt of wilt zijn, bent u na de dienst welkom (ongeveer vanaf 11.20 uur).

De Dominee is vanaf 2019 predikant geweest in Loenen. In 2020 werd hij vanwege Corona gedwongen om – in plaats van de wekelijkse kerkdiensten – korte filmpjes te maken die via de website werden uitgezonden. Geleidelijk begonnen de kerkdiensten weer; iets waar hij meer plezier in had dan via een filmpje mensen toespreken.

Marcel had aandacht voor jong en oud in het dorp en was daarmee de dorpspredikant zoals we dat bedoeld hadden.

Daarnaast speelt hij ook graag piano en heeft dat ook regelmatig tijdens kerkdiensten gedaan, al dan niet samen met zijn dochter Rachel, die prachtig kan zingen.

Samen met de RK Kerk zijn regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals de boerderijdienst, oecumenische diensten, sober maaltijd. Recent nog de Kerstwandeling, waarin we vanuit de Hervormde Kerk zijn gestart, en Marcel ons als herder de weg wees zodat we via verschillende punten uiteindelijk bij het kindje Jezus in de RK Kerk terechtkwamen.

We zullen hem missen als predikant maar ook als mensen-mens. Wij wensen hem, zijn echtgenoot Peter en hun kinderen een fijne tijd toe in Vianen (en Amersfoort)!

Protestantse kerk

Beekbergerweg 7
Loenen, Gelderland 7371 ET Nederland
Bekijk de site van Locatie

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud