Zorg in Loenen

zorg en welzijn

De zorg in Loenen gaat steeds beter lopen. De professionele hulpverleners zoals Vérian, Vermijzorg en Buurtzorg zijn samen met de Huisartsenpost en Maatschappelijk werk druk om alles in goede banen te leiden. Uiteraard met de hulp van de vele vrijwilligers die vanuit hun organisaties zoals de Zonnebloem, de Kerken, de Kap enz. veel goed werk verrichten en daarnaast de “Bruisbeekdames” die altijd klaar staan.

Sinds kort ook elke laatste zaterdag van de maand het uitvaartspreekuur in het Gezondheidscentrum.

En ook tijdens gesprekken met de Rabobank kwam naar voren dat, indien het niet mogelijk is om naar de bank te komen, de bank naar u komt met advies of gewoon met opgenomen geld.

Natuurlijk zijn er de vrouwenverenigingen (VCL en KVV) die allerlei activiteiten organiseren en op die manier vele dames een gezellige avond of uitstapje bezorgen.

Op de website www.loenenopdeveluwe.info kunt u, of iemand voor u, doorklikken naar de zorgwebsites van de gemeente Apeldoorn, zoals het Zorgloket. Op de website staat ook alle informatie over vervoer, maaltijden (Spar), alles waar u moet zijn voor hulp en ondersteuning.

Om het beste uit de vrijwilligers te halen worden ook trainingen georganiseerd en kunt u zich via de Dorpsraad opgeven voor een reanimatiecursus.

U ziet, ook de zorg is flink in beweging. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd terecht bij Maatschappelijk werk (Hélène Mook) of de Huisartsenpost. Voor beiden geldt het telefoonnummer: 055 5051297.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een