Warme mutsjes en slofjes

zorg en welzijn

Gerrie van der Beld wil zich geen breiwonder noemen en is voor de gezelligheid naar de haak/brei- middag gekomen. Ze kwam op het idee om voor een goed doel te gaan breien. Gerrie heeft inmiddels al een tas vol met lieve babymutsjes en is nu, met een klein beetje hulp van haar tante aan warme slofjes begonnen voor Gambia

Noodzaak mutsjes en slofjes
Aan de noordkant van de Gambia-rivier steunt de Stichting Rescue baby Gambia de kraamafdeling van het ziekenhuis in Essau. Ruim 70.000 mensen zijn afhankelijk van dit ziekenhuis.  Door de moeilijk bevaarbare rivier is het ziekenhuis slecht bereikbaar. Daar waar anderen afzien van hulp aan dit ziekenhuis,  zijn zij juist om die reden ondersteuning gaan geven.

In het ziekenhuis worden maandelijks 150 baby’s geboren.  Door de grote armoede zijn er geen goede materialen voorhanden. Rescue Baby Gambia zamelt hulpmiddelen in en verscheept die maandelijks naar het ziekenhuis.

Eerste doel is een betere zorg realiseren voor moeder en kind. Dit doet men door voor goede hygiëne te zorgen in de verloskamers en op de kraamafdeling.

Hoewel Gambia een warm land is, kunnen temperatuurverschillen van 20 graden voorkomen. Om de kinderen warm te houden zijn er mutsjes, sokjes, etc. nodig.

In het haak- en breicafe in de Bruisbeek zijn meerdere dames druk aan het werk met het breien van mutsjes. U kunt meehelpen.  Fijn restjes wol opmaken en het is leuk om te maken. Als u resten wol hebt waar u niets meer mee doet kunt u ze bij ons in de Bruisbeek inleveren. We zijn er blij mee.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een