Warme mutsjes en slofjes

zorg en welzijn

Gerrie van der Beld wil zich geen breiwonder noemen en is voor de gezelligheid naar de haak/brei- middag gekomen. Ze kwam op het idee om voor een goed doel te gaan breien. Gerrie heeft inmiddels al een tas vol met lieve babymutsjes en is nu, met een klein beetje hulp van haar tante aan warme slofjes begonnen voor Gambia

Noodzaak mutsjes en slofjes
Aan de noordkant van de Gambia-rivier steunt de Stichting Rescue baby Gambia de kraamafdeling van het ziekenhuis in Essau. Ruim 70.000 mensen zijn afhankelijk van dit ziekenhuis.  Door de moeilijk bevaarbare rivier is het ziekenhuis slecht bereikbaar. Daar waar anderen afzien van hulp aan dit ziekenhuis,  zijn zij juist om die reden ondersteuning gaan geven.

In het ziekenhuis worden maandelijks 150 baby’s geboren.  Door de grote armoede zijn er geen goede materialen voorhanden. Rescue Baby Gambia zamelt hulpmiddelen in en verscheept die maandelijks naar het ziekenhuis.

Eerste doel is een betere zorg realiseren voor moeder en kind. Dit doet men door voor goede hygiëne te zorgen in de verloskamers en op de kraamafdeling.

Hoewel Gambia een warm land is, kunnen temperatuurverschillen van 20 graden voorkomen. Om de kinderen warm te houden zijn er mutsjes, sokjes, etc. nodig.

In het haak- en breicafe in de Bruisbeek zijn meerdere dames druk aan het werk met het breien van mutsjes. U kunt meehelpen.  Fijn restjes wol opmaken en het is leuk om te maken. Als u resten wol hebt waar u niets meer mee doet kunt u ze bij ons in de Bruisbeek inleveren. We zijn er blij mee.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Najaar onderhoud aan de Eerbeekseweg

Onderhoud aan de Eerbeekseweg De Provincie gaat in het najaar groot onderhoud plegen aan de Eerbeekseweg. Tegelijk worden een aantal knelpunten opgelost. Er is overleg geweest met de ondernemers aan

De Bruisbeek augustus

Na een lange tijd van geduldig wachten is de Bruisbeek weer opgestart met haar activiteiten.  Het is fijn om onze bezoekers met stralende gezichten binnen te zien komen, wat heeft