Warme mutsjes en slofjes

zorg en welzijn

Gerrie van der Beld wil zich geen breiwonder noemen en is voor de gezelligheid naar de haak/brei- middag gekomen. Ze kwam op het idee om voor een goed doel te gaan breien. Gerrie heeft inmiddels al een tas vol met lieve babymutsjes en is nu, met een klein beetje hulp van haar tante aan warme slofjes begonnen voor Gambia

Noodzaak mutsjes en slofjes
Aan de noordkant van de Gambia-rivier steunt de Stichting Rescue baby Gambia de kraamafdeling van het ziekenhuis in Essau. Ruim 70.000 mensen zijn afhankelijk van dit ziekenhuis.  Door de moeilijk bevaarbare rivier is het ziekenhuis slecht bereikbaar. Daar waar anderen afzien van hulp aan dit ziekenhuis,  zijn zij juist om die reden ondersteuning gaan geven.

In het ziekenhuis worden maandelijks 150 baby’s geboren.  Door de grote armoede zijn er geen goede materialen voorhanden. Rescue Baby Gambia zamelt hulpmiddelen in en verscheept die maandelijks naar het ziekenhuis.

Eerste doel is een betere zorg realiseren voor moeder en kind. Dit doet men door voor goede hygiëne te zorgen in de verloskamers en op de kraamafdeling.

Hoewel Gambia een warm land is, kunnen temperatuurverschillen van 20 graden voorkomen. Om de kinderen warm te houden zijn er mutsjes, sokjes, etc. nodig.

In het haak- en breicafe in de Bruisbeek zijn meerdere dames druk aan het werk met het breien van mutsjes. U kunt meehelpen.  Fijn restjes wol opmaken en het is leuk om te maken. Als u resten wol hebt waar u niets meer mee doet kunt u ze bij ons in de Bruisbeek inleveren. We zijn er blij mee.

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat