Vrijwillig Samen Werken!

Iedereen kent ze. De mensen die overal lijken te zijn, altijd klaar staan, een geruststellend praatje maken en/of samen de handen uit de mouwen steken. Laatst merkte iemand op dat het dorp zonder vrijwilligers ophoudt te bestaan. Het klonk dramatischer dan bedoeld, maar in de kern schuilt ‘m natuurlijk wel de waarheid.

Soms voelt dat ook ongemakkelijk. Niet iedereen heeft de mogelijkheid of nog meer tijd om zich in te zetten en dat terwijl er zoveel (nog) te doen is. Naast al die tomeloze inzet is de vrijwilliger anno bijna 2016 maatschappelijk en bij zijn omgeving betrokken, maar wil zich vaak ook op flexibele basis in kunnen zetten.

Ook daar is Nieuws uut Loenen voor. Om u bij elkaar te brengen, oproepen te plaatsen en elkaar de helpende hand te vragen. Niet alleen diegene die daarmee geholpen is, wordt daar blij van. Vrijwilligers geven aan zich betrokken te voelen, nieuwe contacten op te doen en vaker dan anders ook zelf weer mensen aan elkaar te kunnen voorstellen.

Met 2016 voor de deur is het daarom goed vooruit te kijken. Een nieuw jaar vol mogelijkheden en kansen. Nieuws uut Loenen wil weer graag in het nieuwe jaar een bijdrage leveren aan het leven in het dorp. Dat klinkt natuurlijk zwaar, maar in essentie is dat waar het om gaat, u op de hoogte te houden, met elkaar in contact brengen om samen het dorp levendig en leefbaar te houden.

Namens iedereen die meewerkt aan de krant wens ik u alvast hele Fijne Feestdagen!

Arja de Vries

Comments are closed.