Vrienden Loenense bossen realiseren picknickplek

De Vrienden van de Loenense Bossen hebben op de parkeerplaats aan de Groenendaalseweg, bij de ingang van het natuurgebied de Ramenberg, nieuwe picknicktafels en banken geplaatst. Onder leiding van Harry Modderkolk hebben een aantal vrijwilligers deze geplaatst. Natuurmonumenten leverde het hout en andere materialen. Na flink wat graafwerk konden de meubels geplaatst worden.

De Vrienden van de Loenense Bossen is een jonge stichting van mensen die de natuur rondom Loenen een warm hart toedragen. Ze hebben als voornaamste doelstelling het bewerkstelligen dat de Loenense bossen zoveel mogelijk open blijven voor recreanten, alsmede het in stand houden of in ere herstellen van cultuurhistorische zaken in de Loenense bossen. Al eerder hebben de Vrienden in het beheersgebied van het Gelders Landschap zwerfvuil opgeruimd, het zwerfkeienpad opnieuw gerealiseerd en de eerste stenen bank in ere hersteld.

Dit was de eerste klus die de Vrienden in samenwerking met Natuurmonumenten heeft gedaan. Modderkolk is zeer tevreden met het resultaat: “De tafels en banken die er stonden waren oud en echt aan vervanging toe. Men kon er eigenlijk niet meer op zitten. De plek ziet er nu weer verzorgd uit.”

Hans van Dijk, beheerder bij Natuurmonumenten is erg blij met dit initiatief. “Ik vind het fantastisch als mensen uit de omgeving zelf met ideeën komen, en het dan vervolgens ook zelf willen uitvoeren. Natuurmonumenten beheert het bos, maar doet dat graag samen, en in overleg en afstemming met de mensen die er van genieten. Als het aan mij ligt werken we nog vaak samen.

Comments are closed.