Vrienden Loenense Bossen: Loenen steunt massaal!

De inzamelingsactie om onder andere een uitkijktoren te bouwen, heeft een indrukwekkend resultaat opgeleverd: € 18.500. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

In de afgelopen periode gingen maar liefst 37 vrijwilligers alle huizen in Loenen langs om een bijdrage te vragen voor de doelstellingen van de stichting. Loenen gaf massaal gehoor aan deze oproep: 75% van de Loenense huishoudens steunde de stichting financieel. Ook werden 3 schilderijen van de bekende Loenense kunstschilder Henri Kley aangeboden om te verkopen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Stichting. info@vriendenloenensebossen.nl.

De inzamelingsactie heeft daarnaast nog 22 nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Een aantal Loenense ondernemers heeft aangeboden om ons te helpen bij de bouw van de uitkijktoren en andere plannen te realiseren.

Het resultaat van de inzamelingsactie is niet alleen geld, het betekent ook draagvlak. Met dat draagvlak kan de stichting ook sponsors en de subsidiegevers in Nederland en Brussel gaan benaderen. Dit brede draagvlak sterkt ons om onze andere doelstellingen te realiseren. Wij willen dat het bos zoveel mogelijk toegankelijk blijft en cultuurhistorische waarden, zoals bijvoorbeeld de Uitkijktoren, bewaren of in ere herstellen. Ook het goed beschrijven van de historie van het bos en de grote diversiteit van de flora en fauna en de prachtige heidevelden behouden zijn belangrijke doelstellingen van de stichting.

Met deze steun in de rug gaan wij vol vertrouwen verder. Eind volgend jaar hopen wij te starten met de bouw. De uitkijktoren is een grote stap dichterbij gekomen!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Doe mee, bespaar energie en geld!

Begin het nieuwe jaar goed en kijk hoe je kunt besparen op je energierekening. De gemeente Apeldoorn, Veluwonen en de Energie Coöperatie Loenen helpen je daarbij. Huurders kregen in december

nieuws uut loenen

Van de redactie

Deze NuL komt uit op één van de laatste dagen van 2021. Wat hebben we weer een bijzonder jaar achter de rug. Vanuit een Lockdown naar geen regels en dan

werken en ondernemen

Nieuwe corona-noodsteun voor ondernemers

Ondernemers in de gemeente Apeldoorn kunnen mogelijk profijt hebben van de speciale subsidieregeling voor corona-noodsteun die de gemeente in het leven heeft geroepen. Er zijn vier verschillende soorten tegemoetkomingen, elk