Voorzitter VV Loenermark

Jaap Holdijk, voorzitter van de VV Loenermark, was zondag in zijn toespraak gematigd optimistisch over de prestaties van zijn elftallen. Wel toonde hij zich tevreden over de gang van zaken bij de club waarbij in het afgelopen jaar veel tot stand is gekomen.

Hij stelde vast dat het eerste elftal op dit moment in een mindere fase zit, alhoewel de groep uit de laatste drie wedstrijden zes punten heeft gehaald. Holdijk: “Hopelijk een opstap voor een hogere en veilige klassering. We zijn sterk begonnen, maar langzaam maar zeker afgezakt naar de gevarenzone. Ik maak me geen directe zorgen, maar er moeten wel punten gehaald worden. Gelukkig leeft dat gevoel bij staf en spelers ook. Ik heb hier vertrouwen in”. Over het tweede elftal zei Holdijk: “Dit elftal doet het opnieuw uitstekend en nog wel op een hoger platform: de tweede klasse. Ze staan op een keurige derde plek met een punt achterstand op de twee koplopers. Ze hebben nog geen wedstrijd verloren. Ze zijn trouwens al een jaar ongeslagen: Chapeau! De rest van de seniorenteams inclusief onze beide zaalvoetbalteams presteren naar behoren. De beide damesteams staan helaas onderaan. Het is de kunst om het plezier in het voetbal te blijven houden.”

Trainer Marco Rou heeft afscheid genomen van Loenermark. Ook met de trainer van het tweede, Ron Holman, en de spelersraad van het tweede elftal zijn gesprekken gevoerd. Holman begint volgend jaar aan zijn derde seizoen bij Loenermark. Op de drempel van 2015 naar 2016 is het bestuur er nog in geslaagd een nieuwe trainer voor het eerste elftal vast te leggen, namelijk Marc Molder uit Terwolde.”
De contractbesprekingen met de overige trainers, verzorgers en stafleden moeten nog plaatsvinden. Bij de jeugd gaat het naar behoren. Het streven om het jeugdkader in te vullen door eigen leden is gelukt.

Een delegatie van het bestuur heeft een gesprek gehad met wijkagent Theo Simmelink om van gedachten te wisselen over de gevaarlijke verkeerssituatie langs de Molenallee en kruising Molenallee/Lonapark/Slatsdijk. Loenermark gaat proberen om samen met de Scouting, IJsvereniging, tennisvereniging LTC en de Dorpsraad begin van dit nieuwe jaar in overleg te gaan omdat zij ook partij in deze zijn. Doel is één front te gaan vormen richting Gemeente. Samen staan ze sterker! Daarnaast zullen ze de buurtbewoners hier ook bij betrekken.
Over een ander probleem zei Holdijk: “En wat ook steeds problematischer wordt is het regelen van scheidsrechters voor alle thuiswedstrijden. Dit kan inhouden dat een elftal zelf voor een scheidsrechter moet zorgen. Dit vinden wij niet fijn en wenselijk maar het is op dit moment niet anders. Graag begrip hiervoor van eenieder”.

Holdijk besluit met: “Al met al kijk ik met voldoening terug op 2015. Het bestuur is enthousiast en positief en als we er in 2016 met ons allen de schouders weer onder willen zetten, en daar twijfel ik geen moment aan, ben ik, het bestuur, heel tevreden.”

Bron: Regiobode

Comments are closed.