Vogelshow in De Brink

vogelvrienden

Vogelvereniging Vogelvreugd is volop bezig met de voorbereidingen op de jaarlijkse vogelshow in het Dorpscentrum De Brink. In het weekend van 12 en 13 november zal het weer een gezang en gekwetter van jewelste zijn in het gebouw aan de Hoofdweg in Loenen.

Vrijdag 11 nov worden de vogels van de Loenense kwekers ingebracht en door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers worden beoordeeld. Er zijn ongeveer 175 vogels ingeschreven, waaronder Australische prachtvinken, parkieten en kanaries
Op zaterdag 12 november komen kwekers uit het hele land van twee Engelse postuur kanarierassen: de Border en Fife Fancy kanarie, naar Loenen toe. Zij gaan de competitie met elkaar aan over de vraag 'Wie heeft de mooiste Border en wie de mooiste Fife' van de show is. Dit jaar komen de keurmeesters uit België voor deze rassen, om zo mogelijk internationaal beeld van de aanwezige vogels te krijgen, want veel van de deelnemers doen later in het jaar mee aan de Gelderse of de Nederlandse kampioenschappen. Ook doen er een paar mee aan de Wereldshow in Zuid Spanje .

Om de jeugd van Loenen met de vogelsport in aanraking te brengen, is er een kleurwedstrijd uitgeschreven. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar worden verzocht een kleurplaat in te kleuren en deze tijdens de openingstijden in te leveren, waarbij een traktatie voor elke ingeleverde kleurplaat klaar staat. Zondagmiddag rond de klok van drie uur wordt de winnaar bekend gemaakt en deze scholier ontvangt een prachtige hoofdprijs.
Vogelvreugd is zich al jaren ervan bewust dat de vogelsport aan het vergrijzen is en hoopt via dit soort activiteiten, waarbij ook de ouders natuurlijk van harte welkom zijn, de hobby onder de aandacht te brengen. Nigel en Levi Klomp hebben afgelopen jaar al bewezen dat je met mooie jonge vogels prijzen kunt winnen in Loenen, maar ook in Gelderland en zelfs mee kunt doen aan de Nederlandse Kampioenschappen.
De tentoonstelling in De Brink is op 12 november open van13.30 uur tot 17.00 uur en op 13 november van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bron: Regiobode

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een