Van de Dorpsraad – Zonnedorp

Zomertijd, een mooie tijd om alles op een rijtje te zetten en (eindelijk) te genieten van de zon in ons mooie Zonnedorp.

Hoe is het nu met de toekomst van Loenen? We hebben een prachtig stuk over “Loenen Zonnedorp”, door een grote groep Loenenaren geschreven, overhandigd aan de gemeente en diverse gesprekken gevoerd over onze toekomst. We gaan nu het laatste stadium in en verwachten dat de eerste gesprekken met de inmiddels aangestelde projectleider voor Loenen half augustus plaats zullen vinden.

Aan de, voorlopig, laatste punten van de nieuwe dorpsvisie wordt hard gewerkt. De jeugd, woningbouw en de agrarische sector worden als, voorlopig, laatste onderdelen in de dorpsvisie opgenomen. Daarna worden de projectbudgetten voor alle korte, middellange en lange termijn, zoals toerisme, zorg, de bossen, wonen, ondernemen enz., gemaakt en half augustus met de nieuwe projectleider besproken.

Uiteraard wordt dan ook een nieuwe structuur voor Loenen besproken want plannen maken is leuk, het uitvoeren is een ander verhaal!

Dus, zoals u begrijpt rest ons nog veel werk om de plannen voor Loenen te realiseren! Direct na de eerste gesprekken met de gemeente Apeldoorn zullen we alle plannen bekend maken en kunnen de inwoners van Loenen zelf een oordeel vellen over onze toekomst.

We houden u op de hoogte en wensen iedereen een prettige en zonnige voortzetting van de zomer in ons mooie dorp!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een