Uitvoering van de Gulle Lach begin februari ook weer op zondag op de planken.

Toneelvereniging “de Gulle Lach” uit Loenen is al weer volop aan het repeteren met de komedie, die begin februari op de planken gebracht zal gaan worden. De vereniging heeft dit jaar de keuze laten vallen op een blijspel in drie bedrijven van Bernd Gumbold genaamd
“Spieker Willem, wat he’j toch uutvreten”.
Het stuk speelt zich af in de werkplaats van dorpstimmerman Willem Spijker, ook wel Spieker Willem genoemd en geeft een kijk op wat er allemaal kan gebeuren, wanneer nagenoeg het hele dorp naar het feest van de plaatselijke muziekvereniging is geweest. Zoals Willem Spijker het al in het stuk zegt, is het probleem met de muzikanten, dat ze geen maat weten te houden en dan heeft hij het niet over de muziek, maar over de mate van innemen. En de gevolgen van dat innemen, blijken de volgende dag. Wie weet nog wat er precies is gebeurd? Dat is de grote vraag. En dat leidt tot veronderstellingen, verwijten, intriges en verdere verwikkelingen, die voor het publiek zeer vermakelijk zullen uitpakken. Onder de bezielende regie van Sophia Praat, hebben de verschillende personages in het stuk al behoorlijk handen en voeten gekregen en het lijkt erop, dat verschillende rollen de verschillende spelers werkelijk op het lijf geschreven zijn.

Dit jaar heeft de vereniging besloten de uitvoeringen in begin februari te laten plaatsvinden. En, omdat we ook de mensen, die ’s avonds liever niet meer de weg op gaan, wederom graag de kans willen geven om één van de uitvoeringen te bezoeken, hebben we besloten, om ook een uitvoering op zondagmiddag te spelen. Compleet met, zoals ook de andere voorstellingen, in de pauze een grandioze verloting met dit ook jaar weer een spectaculaire hoofdprijs.
De uitvoeringsdata zijn gepland op zaterdag 2 februari (aanvang 20.00 uur), op zondag
3 februari (aanvang 14.00 uur)
en op maandag 4 februari (aanvang 19.30 uur). Bij alle uitvoeringen is de zaal een half uur voor aanvang open. Uitvoeringen natuurlijk weer in dorpscentrum “de Brink” te Loenen. De entree bedraagt €  6,00 per persoon.
Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Spar Bonder te Loenen, Tabor Primera te Eerbeek en, indien nog voorradig, bij de ingang van de zaal.

Extra vermeldenswaardig is nog, dat voor de generale repetitie, welke gehouden wordt op de vrijdagavond voorafgaande aan de uitvoeringen, er diverse groepen gehandicapten zijn uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen. Het gaat hier om groepen van onder anderen GG-Net, Philadelphia tehuizen, de Grote Modderkolk en van Plurijn, voor wie de vereniging op deze wijze een prachtige avond uit wil verzorgen. Ook voor de spelers zelf is het een feest om voor deze te mogen spelen, mede gezien de geweldig spontane, maar ook onvoorspelbare reacties van dit dankbare publiek.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een