Traditie gezet met zonnig Zomerfeest Loenen

De binnentuin van de Plurynlocatie in Loenen was gistermiddag het decor van een heus Zomerfeest. Zo’n tweehonderdvijftig mensen, met en zonder beperking, genoten samen in de zon van een koel drankje of een lekker ijsje. De Diksie Street Jazzband zorgde voor de muzikale omlijsting. Velen waagden een poging bij het blikgooien of grabbelden in de grabbelton voor een mooi prijsje. En natuurlijk werd er gehandeld op de kleedjesmarkt. “Het begin van een nieuwe traditie”, concludeert Stefan Rutgers, projectleider bij Pluryn Hietveld Helden, tevreden.

Tineke en Harry zijn het hier helemaal mee eens. Ze hebben speciaal vanuit de woonvorm van Pluryn aan de Nobelstraat in Apeldoorn een taxi besteld om het feestje in Loenen te bezoeken. “Ik heb hier net een CD van Frans Bauer gekocht, voor maar één euro”, glundert Tineke. Voordat de taxi hen weer komt ophalen, wint haar vriend Harry met eendjes hengelen nog een knuffelbeer voor haar. Die is voor bij de verzameling in Apeldoorn.

Uiteraard is er ook aanloop van de nabije buren uit Loenen. André en Patricia Koopman wonen aan de overkant en zijn met hun kinderen onder het genot van een ijsje neergestreken in het gras. “Wij hebben dagelijks te maken met de bewoners van Pluryn”, vertelt André. “En dat gaat gewoon net zo gezellig als met al onze andere buren.” Patricia ziet ook een meerwaarde die de Pluryn bewoners bieden in de opvoeding van hun eigen kinderen: “Zij leren zo dat afwijken van de norm niet gelijk gek of raar is.”

Het Zomerfeest is dan ook een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. Elly Vos, persoonlijk begeleider bij Pluryn, ziet met tevredenheid dat er een mix van bewoners, buren en familieleden op het Zomerfeest bij elkaar komt. “Iedereen zit bij elkaar en de sfeer is heel gezellig en gemoedelijk. Precies zoals we vooraf voor ogen hadden.”

En gelukkig werken de weergoden ook een handje mee. Want waar er de afgelopen dagen nog behoorlijk wat plensbuien vielen, blijft het nu de hele dag droog en zonnig. “Vooraf maakte ik me daar nog wel wat zorgen over”, vertelt Pluryn bewoonster Patricia van den Heuvel vanaf haar kleedje op de kleedjesmarkt waar ze oude barbies en boeken aan de man brengt. En de verkoop loopt goed vandaag. Patricia mijmert al over alle spullen van Ariel de kleine zeemeermin die ze van de opbrengst wil gaan kopen. “Ik ben gek op Ariel, zij is een ondeugend meisje dat haar horizon wil verbreden.” En eigenlijk is dat precies hetgeen Patricia zelf ook wil. Ze droomt ervan om echt op eigen benen te staan. Met het zelfvertrouwen dat ze hier in Loenen opbouwt, hoopt ze dat die droom ooit werkelijkheid wordt. Maar voor vandaag is ze vooral blij met alle bezoek in de binnentuin. “Zo kunnen mensen die Pluryn niet kennen een kijkje komen nemen. En hopelijk krijgen ze dan meer begrip voor wie wij zijn en wat wij hier doen.”

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een