Toeristisch platform goede vondst

loen'se moandag

Op de eerste maandag van augustus in 2016 werd voor het eerst tijdens

De Loense Moandag het toeristisch platform geïntroduceerd op de grote parkeerplaats van Dorpscentrum De Brink.

Dit bleek een schot in de roos voor, vooral, het toerisme.Op dit platform kon men zich laten informeren over de Loenense bezienswaardigheden en het bezoek hiervan op dezelfde dag. Zo kon men zich laten informeren over: atelier ’t Arthuus, kasteel Ter Horst, de historische Papierfabriek De Middelste Molen, het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, stichting vrienden van de Loenense bossen, het ereveld van de Nationale oorlogsgravenstichting en zorgboerderij de Groote Modderkolk enz.

Het stichtingsbestuur van De Loense Moandag zal dit jaar op de eerste maandag van augustus (7) belangstellenden nog meer van dienst zijn, door met diverse paardentrams en ander personenvervoer toeristen in de gelegenheid te stellen deze attracties te bezoeken.

Vanaf haltes in directe omgeving van het toeristisch platform zullen deze vervoermiddelen, tegen een kleine vergoeding, om het half uur worden ingezet om belangstellenden te brengen en te halen.

Behalve deze halfuursdiensten zal er ook een paardentram via een vaste route door de mooie omgeving van Loenen rijden.

Kortom, behalve de pony-, jaar- en kofferbakmarkt met de diverse attracties, is er de gehele dag veel te beleven in dit mooie dorp Loenen.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een