Opa Keuterink fietst nog graag mee

Gerrit Keuterink uit Loenen was met zijn Spartamet een opvallende verschijning tijdens de Dierense fietsvierdaagse. Opa Keuterink is al 91 jaar en stapt nog graag op de pedalen. Op de ‘gewone’ fiets lukt niet meer nadat hij een botbreuk heeft gehad na een ongeval. Vroeger fietste hij met gemak zo’n 80 km. Hij heeft er zes medailles mee verdiend.
Fietsen heeft hij altijd graag gedaan. Hij had er niet altijd tijd voor. Vroeger veel werk op de boerderij in het Hooiland en later op de boomkwekerij aan de Molen Allee in Loenen. Maar Keuterink maakte er gewoon tijd voor.

Nu hij weer wat opgeknapt, is wilde hij ook weer meedoen. Nu wel met de Spartamet, zodat hij niet zoveel hoeft te trappen. Zijn dochter ging ook mee. Zij fietste vooruit, zodat hij niet zo vaak bij een kruispunt af hoefde te stappen. Omdat het prima fietsweer was, genoot Keuterink volop van de mooie routes die weer waren uitgezet in de buurt van Dieren.
Zolang het enigszins kan wil de bejaarde Loenenaar meedoen aan de fietstochten. Hij vindt het altijd gezellig en maakt erg graag een praatje.

Bron: Regiobode

Comments are closed.