OLTO bedankt lokale helden – Papierdieven klemgereden

Afgelopen zaterdag hebben de Loenenaren Peter Wansink en Bennie Hoekman voorkomen dat twee papierdieven er met oud papier vandoor gingen dat bedoeld was voor muziekvereniging OLTO. Maandag zijn deze lokale helden hiervoor hartelijk bedankt door OLTO.

De twee lokale helden bevestigen nog maar eens de nauwe band tussen het dorp en OLTO. Toen zij zaterdag zagen dat voor hen onbekende personen papier aan het ophalen waren, spraken zij deze personen aan. Nadat ze de benen namen, werden de papierdieven door één van de lokale helden klemgereden. Hulde aan deze mannen!
En nog een bericht voor papierdieven, wees gewaarschuwd, van het oud papier in Loenen blijf je af. Dat is voor OLTO!

Oud papier actie
Onder de naam Oud Papier actie (OPA) haalt OLTO al tientallen jaren in heel Loenen oud papier op. De papieropbrengsten zijn een belangrijke inkomstenbron voor de muziekvereniging uit Loenen. Vier zaterdagen per maand zijn mensen van OLTO bezig om oud papier op te halen. OPA vindt plaats in de vier wijken in Loenen. Elke maand komt OLTO dus langs bij elke Loenenaar om het oud papier op te halen.

Muziekvereniging OLTO
Muziekvereniging OLTO bestaat uit het opleidingsorkest, de drumfanfare en het harmonieorkest met in totaal zo’n 90 leden. De orkesten repeteren wekelijks, alle drie onder leiding van een professionele dirigent. De orkesten geven regelmatig concerten in en buiten Loenen. OLTO is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. Ze levert een muzikale bijdrage aan festiviteiten als Sinterklaas en Koningsdag.

Om al deze activiteiten te kunnen voortzetten zijn de opbrengsten van oud papier onmisbaar. Instrumenten, jeugdopleiding, muziek, repetitieruimte, concerten en dirigenten kosten nu eenmaal veel geld. En met het teruglopend subsidie van de gemeente Apeldoorn, zijn andere inkomsten een noodzaak.

Inkomsten
Vanwege de goede band met de Loenense bevolking mag OLTO rekenen op een groot aantal donateurs dat jaarlijks voor de nodige inkomsten zorgt. Ook de verkoop van oliebollen brengt altijd de nodige euro’s op. Verder zijn er verschillende sponsors die OLTO een warm hart toe dragen.

Dankbaar
OLTO is zeer dankbaar dat zo veel Loenenaren altijd weer klaar staan voor OLTO. Maandelijks zetten heel veel mensen hun oud papier buiten zodat OLTO dit kan ophalen. Het mag natuurlijk altijd meer!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Najaar onderhoud aan de Eerbeekseweg

Onderhoud aan de Eerbeekseweg De Provincie gaat in het najaar groot onderhoud plegen aan de Eerbeekseweg. Tegelijk worden een aantal knelpunten opgelost. Er is overleg geweest met de ondernemers aan

De Bruisbeek augustus

Na een lange tijd van geduldig wachten is de Bruisbeek weer opgestart met haar activiteiten.  Het is fijn om onze bezoekers met stralende gezichten binnen te zien komen, wat heeft