OLTO bedankt lokale helden – Papierdieven klemgereden

Afgelopen zaterdag hebben de Loenenaren Peter Wansink en Bennie Hoekman voorkomen dat twee papierdieven er met oud papier vandoor gingen dat bedoeld was voor muziekvereniging OLTO. Maandag zijn deze lokale helden hiervoor hartelijk bedankt door OLTO.

De twee lokale helden bevestigen nog maar eens de nauwe band tussen het dorp en OLTO. Toen zij zaterdag zagen dat voor hen onbekende personen papier aan het ophalen waren, spraken zij deze personen aan. Nadat ze de benen namen, werden de papierdieven door één van de lokale helden klemgereden. Hulde aan deze mannen!
En nog een bericht voor papierdieven, wees gewaarschuwd, van het oud papier in Loenen blijf je af. Dat is voor OLTO!

Oud papier actie
Onder de naam Oud Papier actie (OPA) haalt OLTO al tientallen jaren in heel Loenen oud papier op. De papieropbrengsten zijn een belangrijke inkomstenbron voor de muziekvereniging uit Loenen. Vier zaterdagen per maand zijn mensen van OLTO bezig om oud papier op te halen. OPA vindt plaats in de vier wijken in Loenen. Elke maand komt OLTO dus langs bij elke Loenenaar om het oud papier op te halen.

Muziekvereniging OLTO
Muziekvereniging OLTO bestaat uit het opleidingsorkest, de drumfanfare en het harmonieorkest met in totaal zo'n 90 leden. De orkesten repeteren wekelijks, alle drie onder leiding van een professionele dirigent. De orkesten geven regelmatig concerten in en buiten Loenen. OLTO is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. Ze levert een muzikale bijdrage aan festiviteiten als Sinterklaas en Koningsdag.

Om al deze activiteiten te kunnen voortzetten zijn de opbrengsten van oud papier onmisbaar. Instrumenten, jeugdopleiding, muziek, repetitieruimte, concerten en dirigenten kosten nu eenmaal veel geld. En met het teruglopend subsidie van de gemeente Apeldoorn, zijn andere inkomsten een noodzaak.

Inkomsten
Vanwege de goede band met de Loenense bevolking mag OLTO rekenen op een groot aantal donateurs dat jaarlijks voor de nodige inkomsten zorgt. Ook de verkoop van oliebollen brengt altijd de nodige euro's op. Verder zijn er verschillende sponsors die OLTO een warm hart toe dragen.

Dankbaar
OLTO is zeer dankbaar dat zo veel Loenenaren altijd weer klaar staan voor OLTO. Maandelijks zetten heel veel mensen hun oud papier buiten zodat OLTO dit kan ophalen. Het mag natuurlijk altijd meer!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Basisscholen Loenen 7 okt open dag

Woensdagochtend 7 oktober 2020 houden de basisscholen in de gemeente Apeldoorn hun gezamenlijke Open Dag. Ook de basisscholen in Loenen openen deze ochtend, met inachtneming van de corona-maatregelen, hun deuren voor nieuwe ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind. Van 09.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom voor een rondleiding door de school. De

VV Loenermark zoekt secretaris

Een bruisende vereniging met ruim 500 ledenn zoekt een: Secretaris De secretaris draagt zorg voor een verantwoord beheer van de secretariële processen van de vereniging.  Primaire taken: Het verzorgen van de agenda en vergaderstukken voor de bestuurs- en ledenvergaderingen Het plannen en organiseren van vergaderingen Verantwoordelijk voor verenigingscorrespondentie behoudens wedstrijdsecretariaten Coördineren representatie vereniging zowel in- als extern Verantwoordelijk voor "Lief

Prot.kerk Doorgaan op de rem

Al een paar keer was er geen stukje van de kerk in Nieuws Uut Loenen. Dat heeft z’n reden, we hebben de kerk op zondag open, maar er kunnen maximaal 50 mensen in. Dat nodigt niet zo uit om te zeggen: Kom allemaal maar. Toch zijn we volop bezig om, ook met de katholieke parochie samen, activiteiten te ontwikkelen. We denken

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen Rondleiders gezocht

Rondleiders gezocht De Middelste Molen is een ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen. Met veel enthousiasme houden 55 vrijwilligers dit industriële monument overeind. Regelmatig zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Momenteel is er vooral behoefte aan nieuwe rondleiders. Nieuwe rondleiders krijgen altijd eerst een inwerkperiode waarin zij meelopen met anderen. Pas als zij daar zelf aan toe zijn gaan zij zelf rondleidingen