N786 Vraagt om actie van (provinciale) overheid!

40 jaar praten, overleggen, uitleggen, gemoederen sussen, trajecten veranderen, opnieuw overleggen. De N786. De weg die Loenen soms splitst en splijt.

Voor het dorp Loenen is de N786, over de Eerbeekseweg en de Beekbergerweg, een steeds groter probleem; oversteken tijdens de spitstijden wordt steeds moeilijker. Toename van Co2, geluid, trillingen en gevaar is niet wat Loenen nu en in de toekomst (met de verwachting van verdubbeling van het huidige verkeer) wil.

Het kiezen van de juiste variant voor een vervangende route is niet alleen een geldkwestie, maar ook het beantwoorden van de vraag: waar richt je de minste schade aan en wat is de meest duurzame oplossing.

Het is niet eenvoudig om voor de weg een passende oplossing te vinden!

De weg is indertijd aangelegd door en voor de papierindustrie en wasserijen, het DNA van Loenen en Eerbeek en daarmee de levensader van de regio. De papierindustrie met aanverwante bedrijven verdienen daarom zeker gehoord te worden, want werkgelegenheid en de leefbaarheid in de regio is belangrijk!

Na zoveel jaar gesteggel is het tijd om een beslissing te nemen die de instemming heeft van een meerderheid van de Loenenaren, die toekomst heeft voor de omgeving en waarbij het belang van lokale en regionale ondernemers niet uit het oog wordt verloren.

40 jaar is er gepraat. Nog meer tijd zonder besluit over de N786, is uit den boze. Gezien de toename van het verkeer met daarmee gepaard gaande druk op het dorp, de veiligheid en het milieu moet naast de lokale politiek ook de provincie hierin snel investeren. Wij verwachten, anno 2015, daarom een duidelijk standpunt!

Dorpsraad Loenen

Comments are closed.