Mooie opbrengst kerstverkoop Prot. Kerk

Het vergt wel veel voorbereiding, maar de belangstelling en opbrengst stemde organisatie van de kerstverkoop van de Protestantse Kerk in Loenen tot grote tevredenheid. Weken van te voren wordt al begonnen met het verzamelen van groen en bessen voor het maken van de graftakken en kerststukken.

Enkele dames, onder leiding van Betsy Efdé, maakten er mooie stukken van die verkocht werden op de kerstverkoop in het Jeugdhuis. Zaterdag werden belangstellenden uitgenodigd om te komen kijken naar de werkstukken. Bijna alles werd verkocht. In de zaal stond weer van alles opgesteld. Door de beheerders van de Mazzelschuur was een mini-kerstrommelmarkt ingericht. Er was een ruime keuze uit allerlei spullen die in de afgelopen maanden was verzameld.

Door de dames was weer driftig gebakken en gekookt. Cakes, koeken en heerlijke snert en bruine bomensoep waren er weer te koop Maar ook werd de boerenkool goed verkocht. De zelfgemaakte advocaat ging ook vlot weg. Door de organisatie was een lootjesboom ingericht, waarmee mooie prijzen te winnen waren.
Tot kwart over elf was het erg druk in de zaal. Toen werd het wat minder. Wie even rust wilde hebben, kon neerstrijken in de hoek met koffie en heerlijke zelf gemaakte appeltaart. Aan het eind van de dag kon de eindstand worden opgemaakt. De opbrengst was met 1.877,80 euro hoger dan vorig jaar. Het geld wordt overgemaakt aan het Restauratiefonds van de Protestantse kerk in Loenen voor de (kostbare) restauratie van het hekwerk rond kerk en begraafplaats.
Bron: Regiobode

Comments are closed.