Man uit Apeldoorn bestraft voor diefstal in Epe en Loenen

Voor diefstallen en bezit van een stroomstootwapen is vandaag (woensdag) een 21-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot twee weken cel voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur.

Hij besloot op 8 april vorig jaar een quad in Epe in te laden en reed ermee weg. Waarom hij het voertuig had gestolen, kon hij de politie later niet vertellen.

Stroomstootwapen
Bij het doorzoeken van de wagen waarmee de diefstal is gepleegd, werd ook nog een stroomstootwapen gevonden. Die was niet van hem, zei de 21-jarige M.R., maar hij wist dat deze daar lag. En dus kan hem het bezit van een verboden wapen worden aangerekend, aldus de officier van justitie.

Hondenbeet
En dan was er nog een incident in Loenen in de nacht van 5 augustus. Agenten kwamen af op een melding van een opengebroken schuurtje toen ze twee personen zagen lopen. Eén wierp iets van zich af en het duo begon te rennen. Met inzet van een hond werd een van hen aangehouden. Bij de aanhouding beet de hond door. Het 'slachtoffer': M.R.

Gestolen
Hij zei de hogedrukreiniger, het voorwerp dat hij van zich af had geworpen, gevonden te hebben in de berm. Het echtpaar bij wie was ingebroken herkende het voorwerp. Deze was gestolen uit het schuurtje.

Goudeerlijk
De officier van justitie achtte niet alleen de diefstal maar ook de inbraak in het schuurtje bewezen. De advocaat van R. zei dat zijn afwezige cliënt goudeerlijk is. En dus had hij toegegeven dat hij wist van het bestaan van het stroomstootwapen. Maar de inbraak kon volgens de raadsman niet bewezen worden. Niemand heeft R. bij het schuurtje gezien. Het had net zo goed iemand anders geweest kunnen zijn. De rechter oordeelde anders. Ze vond het aantreffen van een hogedrukreiniger 's nachts op straat ongeloofwaardig.

Bron: Stentor Apeldoorn

Comments are closed.