Maak kennis met de bewoners van Pluryn

Aan de Molenbeek in Loenen staat een wooncomplex voor 26 mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en of psychiatrische problematiek. Ook is hier een activiteitencentrum gevestigd.

Het wooncomplex is onderdeel van Pluryn, een zorginstelling voor zorg aan en behandeling van mensen met complexe zorgvragen. De mensen die in Loenen wonen hebben intensieve zorg nodig. Het wooncomplex aan de Molenbeek bevat vier woongroepen. Daarnaast zijn er nog zes appartementen voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun ontwikkeling.

In hetzelfde complex bevindt zich activiteitencentrum De Inval. De wat oudere bewoners verrichten hier werkzaamheden die volledig zijn afgestemd op hun eigen wensen. Anderen doen productiematig werk, zoals het inpakken en sealen van EHBO-dozen. Ze wisselen de werkzaamheden af met creatieve activiteiten.

Het activiteitencentrum biedt ook servicegerichte activiteiten aan in de buurt. Zo halen mensen glas en papier op bij de buurtbewoners. Op verzoek kunnen er kleine boodschappen worden gedaan en honden worden uitgelaten. Enkele bewoners zoeken een maatje om samen activiteiten te ondernemen.

Heeft u vragen of suggesties? Het wooncomplex is bereikbaar via tel. 055-5050268 en 055-5050436, activiteitencentrum De Inval via tel. 055-5052325.

Comments are closed.