Loenense ijsbaan wacht op winter

In het Lonapark in Loenen ligt, verscholen tussen het Horsterbos en het clubhuis van Scouting Loenen, de Loenense IJsbaan. Nu een groot wateroppervlak, dat enkele maanden geleden is gevoed met water van de Loenense Molenbeek. De ijsbaan wordt beheerd door de Stichting Loenense IJsbaan en wordt door de mannen prima onderhouden. Er is een grote lichtinstallatie, zodat bij een ijsperiode ook ’s avonds geschaatst kan worden en daarbij een clubgebouw voor de kaartverkoop en opslag van het materiaal dat nodig is voor het onderhoud van het ijs en terrein.

Het bestuur probeert ieder jaar zo snel mogelijk de baan te openen, zodat de leden hun baantjes kunnen trekken, maar dan moet koning Winter wel meewerken. Tot nu toe is het voorjaar gebleven met (meestal) temperaturen in de dubbele cijfers. Volgens de weermannen zit een vorstperiode er nog niet in, maar het kan snel veranderen. Dat hebben we in het verleden wel gezien.
Als de winter komt zijn de mannen van de Loenense IJsbaan er helemaal klaar voor. Vaak wordt bij een vorstperiode ook een toertocht gehouden met de oversteek naar de grachten van het kasteel Ter Horst waar op de grachten ook prima kan worden geschaatst. Er moet dan wel een klein stukje over een dijk gekluund worden. Gewoon afwachten dus

Bron: Regiobode

Comments are closed.