Loenense autoteam wijkt uit naar Toldijk

lat 77, loenens auto team 1977, logo

Sinds 1978 organiseert het Loenens Auto team ’77 jaarlijks een Autocross. Deze vond 36 jaar achtereen plaats in het Veluwse dorp Loenen. Dit jaar wordt het evenement voor de eerste keer gehouden in het Achterhoekse Toldijk. Het is het bestuur gelukt om hier een terrein te vinden. Het Loenens Auto Team zal dit jaar op 29, 30 en 31 juli weer een internationale KNAF wedstrijd organiseren die meetelt voor het RAMO kampioenschap. Nieuw in het programma is ‘De 100 km van Loenen’.

Binnen de KNAF is autocross veruit de grootste sectie van autosport. De cross wordt verreden op een volledig onverharde ondergrond. In Toldijk bestaat die uit klei. Er bestaan diverse klassen waarin gereden kan worden en die zullen allen aanwezig zijn in Toldijk. Er zal gestreden worden van junior, standaard, toerwagen, verlaagde kevers tot eigenbouw waarbij de motorinhoud vrij is.

Vrijdagmiddag zal het terrein om 12.00 uur open gaan waarna rond 16.00 uur de kidsmiddag begint. Daarin staan de kinderen en junioren centraal. Zo is er mogelijkheid voor de junioren om op de baan te trainen. Ook zullen er kleine V-bugs aan de start verschijnen welke hun eigen wedstrijd rijden. ‘s Avonds zal in de feestschuur een gezellige Hollandse avond worden gehouden.

Zaterdag beginnen de wedstrijden. In de ochtend is er mogelijkheid tot een vrije training. Rond 12.00 uur start het wedstrijd programma.
Een nieuw onderdeel op de deze dag is ‘De 100 km van Loenen’ een ’Endurance’- race waarin standaard auto’s in totaal 100 km moeten afleggen. De race is opgesplitst in een eerste gedeelte van 60 km en later op de dag volgt de resterende 40 km.

In de landen om ons heen is de Juniorbuggy, waarin je mag rijden als je tussen de 13 en de 21 jaar oud bent, al jaren een begrip in de autocrosswereld. De FIA gebruikte deze klasse dan ook al als opstapklasse voor nieuw talent en stelde het FIA EK Autocross voor deze klasse open. Dit bleef in Nederland niet onopgemerkt
Het is het bestuur gelukt om deze nieuwe klasse met FIA > KNAF deelnemers naar Toldijk te halen en rijden hun eigen wedstrijd. Hiermee kan deze klasse op eigen bodem al aansluiting kan zoeken met het FIA EK Autocross. Als deze stap te ver is, kunnen ze op nationaal niveau nu ook al ervaring opdoen en zo in de toekomst een makkelijker overstap naar een Sprinterklasse maken.
De wedstrijden worden afgesloten met de eerste finales en zo rond de klok van 21.00 uur zal er live muziek zijn in de feestschuur.

Zondag zal het programma rond 10.00 uur starten en zullen de overige series worden verreden. Verwachting is dat rond 16.00 uur de eerste finales gestart zullen worden. Er wordt afgesloten met een spectaculaire “Super, Super finale”. Daarin strijden alle nummers 1 en 2 uit de diverse klassen tegen elkaar in een race over 20 rondjes. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een ‘60’70’80-party in de feestschuur.

Dit spektakel op 29, 30 of 31 juli is te vinden aan de Wolfstraat in Toldijk. Voor meer informatie: www.lat77.nl.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een