Loenens kampioenschap Zakslaan gewonnen door Groenhof

Dennis Groenhof is de nieuwe Loenense zakslaankampioen geworden. Het aloude volksspel zakslaan is in Loenen weer in ere hersteld. Vaak komen oude spelen weer terug. In Loenen was het verzoek bij het bestuur van de Oranjevereniging binnen gekomen om op de zaterdagmiddag weer de volksspelen terug te laten komen. Doordat de animo de laatste jaren voor de stoelendans, kruiwagenrace en eiergooien maar minimaal was, heeft het bestuur deze spelen van het programma gehaald. Toch werden de spelen erg gemist. Een groep jongeren nam het initiatief om het zakslaan terug te laten komen. Vooral Ronny Ruysch, die onlangs ook het Brommers Kieken opzette, maakte zich er sterk voor. Hij wist vooral jongeren van Spritshz hiervoor warm te maken. Eind vorig jaar gaven zich ruim veertig jongens op voor dit evenement en zaterdag was het zover. Het bestuur had op het terrein aan de Groenendaalseweg een soort schommelboom opgesteld met daaronder een waterbassin. Mede door het warme weer was de publieke belangstelling erg groot.

Rond half drie werd begonnen. Enkele jongeren waren verhinderd, maar toch ruim veertig bonden de strijd met de strozak aan. Willy Blom had de leiding van de wedstrijd. Jongeren, maar ook enkele oudere manne,n probeerden op de boom (dit keer een stalen buis) te blijven zitten, als ze van de tegenstander rake klappen kregen met de strozak. Sommigen vielen al in het water zonder dat ze een klap kregen of weg konden geven. Voor het publiek was het een vermakelijk schouwspel. Ronny Ruysch nam het op tegen zijn zoon Calvin, maar moest toch het onderspit delven.
Een paar mannen bleken nogal taai te zijn en gaven zich maar niet zo gewonnen. De strijd ging tussen Gerard Reusken (een vijftiger) en Dennis Groenhof (twintiger). Reusken hield prima stand, maar moest zich toch gewonnen geven en belandde na een fikse strijd toch in het water. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Niek Pacque.

Willy Blom kondigde aan dat volgend jaar wellicht het zakslaan een vervolg zal krijgen. Mogelijk aangevuld met oude spelen als het Mastklimmen en Fiets ‘m der in (met de fiets over een plank over het water). Het bestuur hoort graag de wensen van het publiek. Tijdens de gezellige prijsuitreiking in de feesttent kregen de winnaars fraaie bekers uitgereikt.

Bron: Regiobode

Foto's van het Zakslaan zijn te vinden op Facebook

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een