Loenen Zonnedorp

loenense enk

Nederland is zich aan het omvormen van een verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij, waarbij de inwoners meer initiatief kunnen/mogen/moeten nemen bij de invulling van de inrichting van hun woonomgeving.

Als je er als dorp geen mening over hebt, kabbel je rustig voort in de vaart der volkeren. De vraag is: willen we dat in Loenen, of willen we onze eigen toekomst bepalen? Het laatste bleek het geval na de oproep van de Dorpsraad aan de verenigingen en instellingen uit Loenen, die graag mee wilden werken aan de toekomst van Loenen waar we, deels, onze eigen toekomst in handen konden en wilden nemen.

Dorpsraad Loenen heeft deze handschoen heeft opgepakt met het project Loenen Zonnedorp. Een groep Loenenaren is 1½ jaar geleden begonnen met nadenken over de toekomst van ons mooie dorp. Na de eerste (succesvolle) presentaties naar de gemeente Apeldoorn is besloten om het project een manager te geven vanuit de gemeente die Loenen zou ondersteunen met het maken van een koersdocument, “Loenen Zonnedorp”.

We willen met hulp van de gemeente Apeldoorn de plannen in de praktijk gaan brengen en daarvoor tijdens de algemene ledenvergadering van de Dorpsraad op 3 april het koersdocument Zonnedorp Loenen presenteren.

U kunt het koersdocument met een selectie van de projecten die we in de komende 5 jaar willen realiseren binnenkort vinden en lezen op de website www.loenenopdeveluwe.info  (doorklikken naar de Dorpsraad).                                                    Het betreffen projecten op het gebied van welzijn, zorg en wonen; ondernemen; toerisme en duurzaamheid. Op deze projectenlijst kunt u na de vergadering van 3 april aangeven welke projecten voor u van belang zijn zodat we met uw mening rekening kunnen houden.                                                                              Deze enquête zal op 3 april na de Algemene Ledenvergadering op de website te vinden zijn.

U kunt dan tevens aangeven waar u graag aan zou willen bijdragen.

Op 29 maart a.s. komt de nieuwe “Nieuws Uut Loenen” uit met een extra blad over “Loenen Zonnedorp”. Daarin staat de agenda voor 3 april en vast een aantal korte stukjes, die ook opgenomen zijn in het Koersdocument “Loenen Zonnedorp”.

De ALV begint om 20.00 uur, uiteraard met een kopje koffie.

Het is voor de leefbaarheid van ons dorp belangrijk wat we de komende jaren willen realiseren en dus verwachten we veel Loenenaren op 3 april in de Brink.

Samen met de Loenense bevolking, die bewezen heeft in het verleden veel aan te kunnen, kunnen we van Loenen een duurzaam en nóg prettiger dorp te maken waarin welzijn voor de bevolking hoog in het vaandel staat.

Meegewerkt aan dit project hebben:

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een