Loenen werkt hard aan verbetering toerisme

In het restaurant van camping De Bosgraaf had zich een groot gezelschap uit Loenen verzameld om op uitnodiging van Lomivé en de Dorpsraad te praten over de optimalisering van het toerisme in het dorp. Al enkele keren waren verschillende werkgroepen bij elkaar geweest om hierover te spreken. Voor deze thema-avond waren dit keer ook enkele gasten uitgenodigd.

Esther Aleman, van de site Loenen op de Veluwe, die deze avond had voorbereid, sprak een welkomstwoord en vertelde over het doel van deze avond: het informeren en activeren van nieuwe initiatieven ten aanzien van toerisme in en naar Loenen en omgeving. Ze was erg blij met de grote opkomst van betrokkenen bij het Loenense toerisme en de vrijetijds-sector.

Aleman liet weten wat er in de afgelopen maanden allemaal is gebeurd. Zij gaf een overzicht betreffende de ontwikkelingen rondom de schaapskooi, de Middelste Molen, bij de Waterval, de Uitkijktoren, Ereveld en nieuwe wandelpaden. Zij was er trots op dat er al zoveel tot stand was gekomen. Maar het kan volgens Aleman nog meer en beter.
Vanuit de gemeente Apeldoorn kwam Roelof de Graaf deze avond vertellen over de visie Welkom in Apeldoorn en de Veluwe. Ook was Bastiaan Overeem uitgenodigd om te vertellen over de organisatie VisitVeluwe. Hij maakte duidelijk dat dorpen en steden op de Veluwe hiervan voordeel hebben. Hij wees er op dat het belangrijk is dat alle schakels van de toerist in de bezoekerscyclus positief zijn. Loenen kan hieraan nog wel het een en ander verbeteren. In Loenen wordt duidelijk een VVV-informatiepunt gemist. Na de sluiting van drogisterij Bosman krijgt de toerist alleen nog wat folders bij enkele Loenense zaken. Overeem was blij met het instemming van Robert Bonder om in zijn Spar een VVV-informatiepunt in te richten. In de supermarkt aan de Eerbeekseweg krijgt dit een plek.
Er werd aangedrongen om de verwijsbordjes naar het VVV aan te passen. Ook kan er nog veel meer gedaan worden met de duizenden bezoekers die de Waterval bezoeken. Het parkeerterrein is vaak te klein. Een informatiebord wat Loenen allemaal te bieden heeft ontbreekt nog steeds. Tevens dient er wat aan de verkeersveiligheid worden gedaan.
Om alle aanwezigen inspraak te geven verdeelde Lomivé-voorzitter Frank Ruesink de aanwezigen in zes groepen die met elkaar over thema’s als nieuwe evenementen, informatieverbetering, PR en andere zaken te praten. Uit het verslag van de woordvoerders van deze gespreksgroepen kwamen veel nuttige zaken naar voren die de werkgroepen verder gaan uitwerken.

Bron: Regiobode

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een