Loenen krijgt groenshop aan ‘t Hameinde

Binnenkort is Loenen weer een winkel rijker. Jeroen Berends opent op 3 maart in de kassen op ’t Hameinde zijn Groenshop Loenen. Het wordt een bloemen- en plantenzaak voor huis en tuin.

De nieuwe Loenense ondernemer heeft ruimschoots ervaring opgedaan in tuincentra. In Laag-Soeren en Apeldoorn werkte hij beiden acht jaar en leerde daar de klappen van de zweep. Al lange tijd was het zijn grote droom een eigen zaak op te zetten. Hij is 38 jaar geleden geboren in Eerbeek en woont na enige omzwervingen weer in dit dorp. Hij kent deze streek en ook deze kassen die enige jaren geleden hier zijn gebouwd. Na het faillissement werd er weinig meer gedaan met dit glas. Groenbedrijf Konijnenberg kocht de kassen en verhuurde hier een klein deel van. Berends kwam dit op het spoor. Ging met de eigenaar aan de praat en kwam tot een akkoord. Zoals bekend doen de banken tegenwoordig moeilijk met leningen aan startende ondernemers. Berends wist toch een bank voor zijn te openen Groenshop Loenen warm te krijgen. Zodoende kon hij verder met zijn plannen.
Doordat het kassencomplex nog vrij jong is hoeft Berends er weinig aan te doen. “Het is precies wat ik zocht”, vertelt hij, “niet te groot maar toch voldoende om een ruim assortiment bloemen en planten te bieden zowel in huis als voor de tuin. Daarbij ook snijbloemen met mooie boeketten.” Bloemwerk voor rouw en trouw is ook bij hem te bestellen, maar wordt uitgevoerd door Adriaan Blom, met wie hij een prettige samenwerking heeft.
Berends denkt met soepele prijzen te kunnen werken en wil regelmatig met speciale aanbiedingen voor de regio te kunnen doen.

Bron: Regiobode

Comments are closed.