Loenen Energie Neutraal Nieuwe subsidie-aanvraag

zonnepanelen loenen

De € 35.000 extra subsidie die LEN in december heeft ontvangen is inmiddels ingezet op diverse verduurzamingsprojecten. Met het voorjaar in aantocht, voorzien we weer in flink wat investeringen in zonnepanelen. De komende maanden is daarvoor geld gereserveerd. Wekelijks komen er nieuwe aanvragen voor subsidie. Het is fijn dat de Loenense woningeigenaren zo enthousiast blijven investeren.

Daarnaast heeft LEN de afgelopen maanden samen met de gemeente Apeldoorn een nieuw en groter project opgezet. Onze inspanningen hebben geleid tot een internationale samenwerking die onder aanvoering van de Technische Universiteit Eindhoven een aanvraag gaat indienen in het EU programma Interreg, waar ook de LEN-subsidie van 2013 vandaan kwam. Dat programma richt zich op internationale samenwerking in Noordwest-Europa met als thema verduurzaming. Het Loenens onderdeel in deze aanvraag richt zich op de ontwikkeling van een flinke hoeveelheid nieuwe duurzame elektrische opwekkingscapaciteit. Het idee is dat we hier in Loenen op termijn (2020) komen tot een eigen duurzame energiecentrale, de Virtual Power Plant Loenen, die ca 50% van ons huishoudelijk elektriciteitsverbruik zou kunnen dekken.

Eind mei wordt het plan ingediend en als er partijen zijn die mee willen doen met kennis en expertise kunnen zij zich melden bij LEN. Ook voor aansluitende ideeën houden wij ons aanbevolen.

Bovengenoemde inspanningen hebben echter wel geleid tot uitstel voor de voor maart aangekondigde Energiedag. Uitstel wordt geen afstel. Een werkgroep is de dag/avond aan het voorbereiden, die in de tweede helft van september gehouden zal worden. De Energie-dag zal bestaan uit een ideeënwedstrijd en spelletjesmiddag voor de schoolgaande jeugd en een avondbijeenkomst voor de volwassenen. Er staan een aantal leuke en aansprekende sprekers van binnen en buiten Loenen op ons lijstje.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een