Leo Slief en Jasper Tak schutterskoningen in Loenen

Leo Slief en Jasper Tak zijn de nieuwe schutterskoningen van Loenen geworden. Op een zonovergoten schietterrein aan de Loenerschepersweg  wisten beiden goed raak te schieten.  De deelname was zeer groot. Precies  300 Loenenaren (of oud Loenenaren)  probeerden de fel begeerde titel in de wacht te slepen.  De boerenkapel de Plaggenstekers zorgden regelmatig voor een pittig stukje muziek. Zij brachten met  vrolijke tonen ook de koningen, die in een jeep waren gezeten, naar  Den Eikenboom waar van oudsher het grote schuttersfeest wordt gehouden.

Lange tijd was het spannend wie er dit jaar schutterskoning bij de gehuwden zou worden, Zo’n twintig schutters hadden een goeie kans omdat de vogel al wankelde. Er klonk telkens trommelgeroffel om het nog spannender te maken. Het was in de derde ronde. Een aantal oudere Loenenaren waren  nu aan de beurt. Hun hart sloeg bijna over.  Nu eindelijk dan toch. Ap Gorsseling deed al voor de vijftigste keer mee.  Helaas.  Maar het duurde tot half twaalf . Toen schoot Leo Slief goed raak en mag een jaar de titel dragen.  Er waren maar liefst  340 schoten nodig door 145 deelnemers.  Koning Slief is 53 jaar en is werkzaam als werkvoorbereider bij Smurfit Kappa. De koningin is Lidwien Slief die vorig jaar koningin werd bij de vrouwen. Beiden zijn dus twee dagen  koning en koningin.  Nog niet eerder vertoond in Loenen. De eerste vleugel was voor Hans Gerritsen, de tweede vleugel voor Thijs Nieuwehuis, de kop door Berko van Boven en de staart door Ron Ruys. De stemming was weer opperbest.  Drank voor de dorstige mannen en vis voor degenen die trek kregen.

Bij de onghuwden (155 deelnemers) gaf de vogel zich om elf uur gewonnen met het  350ste schot. Oud-Loenenaar  Jasper Tak (33 jaar) uit Deventer werd de nieuwe koning. Linda Elders werd zijn koningin. Tak heeft een verhuurbedrijf.  De eerste vleugel was voor Bertram Tiemessen, de tweede vleugel voor Jeroen Schotpoort, de kop voor Wilfred Sangers en de staart voor Maarten Plant.

Bij het ballenschieten (62 deelnemers) waren de prijzen voor Toon Streppel, Sander Goedkoop. Henk Hoekman, Thijs Nieuwenhuis, Rolf van Miltenburg, Antoon van Overbeek, Frans Watrin en Engelbert Rissewijck.

Bij de foto:

Jasper Tak (links) en Leo Slief zijn verguld met hun koningstitel
Foto en redactie: Martien Kobussen

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een