Kwekers vogelvreugd Loenen provinciaal in de prijzen

Op de districts-wedstrijd in Huissen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, zijn door leden van Vogelvreugd Loenen mooie resultaten geboekt. Deze wedstrijd geldt als opmaat naar de Nedelandse kampioenschappen, die begin januari in de Apeldoornse Americahal gehouden worden.

Deze districtswedstrijd wordt al een aantal jaren gehouden in de sporthal te Huissen. Dit jaar waren er ruim 1550 vogel ingezonden. Bij dit district behoort de provincie Gelderland en het grootste gedeelte van Flevoland. Er maken 69 verenigingen deel van uit.

Jeugdlid Levi Klomp uit Loenen kwam als beste uit de bus. Met een zebravink grijze pop is hij kampioen in zijn klasse en tevens Jeugdkampioen bij de tropische vogels. Zijn vogel behaalde maar liefst 92 punten. Zaterdagmorgen werden de jeugdleden van het district extra in het zonnetje gezet met een prijsuitreiking en een traktatie.

Paul Berends behaalde met postuurkanarie fife fancy geel intensief, de zilveren medaille met 91 punten en werd met Irish fancy kampioen. Een kampioenschap is er ook met agaattopaas wit kleurkanarie met 90 punten. Bij de gouldamadines wist Wietse Lubben tweemaal te winnen met maar liefst 93 punten.

Ook Adrie Groen is diverse keren in de prijzen gevallen. Hij wist in meerdere categorieën zelfs de hoofdprijs mee te nemen. Hij werd kampioen met kleurkanaries. Verder behaalde hij nog een kampioensprijs in de groep postuurkanaries met Five Fancy geel int van 92 punten en een stam van 370 punten. Voor Wil Schoonhoven en Andre Konijnenberg waren er prachtige resultaten in hun klassen. Met 92 en 91 punten wonnen zij bij de kleurkanaries. Peter Baars wist te winnen met aymaraparkiet wildkleur. Al met al zeer goede uitslagen waar door de Loenense kwekers in het klassement van de beste vereniging van Gelderland op een zeer verdienstelijke zevende plek eindigden.
Bron: Regiobode

Comments are closed.