Kom in beweging!

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen: beweeg je te weinig dan raakt je lichaam min of meer in verval en functioneert minder goed.

Menigeen heeft zich op 1 januari voorgenomen om meer te bewegen dit jaar. Hoeveel is daarvan terecht gekomen? En wie zit inmiddels alweer op zijn beweegniveau van vorig jaar? Er zijn natuurlijk altijd een heleboel redenen te verzinnen om toch maar op de bank te blijven zitten en dan verdwijnt het goede voornemen al snel in de prullenbak.

Om een goed voornemen dit jaar wél te laten slagen, zijn een paar voorwaarden van belang:

  • leg de lat niet te hoog en neem je alleen iets voor dat haalbaar is;
  • spreek af om samen te bewegen: dit werkt als de spreekwoordelijke stok achter de deur;
  • plan een vast tijdstip in de agenda, zodat dit tijdstip voor beweging is gereserveerd.

Hanneke Nieuwenhuis (gewichtsconsulent in Loenen) loopt iedere dinsdagmiddag een uurtje in het bos bij de Loenense waterval. Met ingang van 1 maart kan iedereen met haar meelopen. Met deze laagdrempelige wandelgroep wordt aan bovenstaande voorwaarden voldaan. Met één uurtje wandelen per week ligt de lat niet te hoog; door even te melden dat je meeloopt, is de stok achter de deur geactiveerd; iedere dinsdagmiddag vertrekt de groep om 13.45 uur vanaf de parkeerplaats bij de Loenense waterval. Met ingang van half april wordt er ook op de donderdagavond gelopen: vertrek om 18.45 uur.

De wandelgroep is toegankelijk voor iedereen die in staat is een uurtje op normaal wandeltempo te lopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Even vooraf melden dat je meeloopt, wordt wel gewaardeerd: www.HannekeNieuwenhuisGewichtsconsulent.nl of 06-30770111.

Comments are closed.