Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Hier vindt u meer informatie over Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Een keukentafel gesprek is een gesprek met een WMO-consulent (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) over uw huidige situatie en wat er nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Voor al uw vragen verwijzen wij naar de website van de Gemeente Apeldoorn
Sinds 1 januari 2015 bestaat de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) niet meer. Hiervoor zijn nieuwe regelingen. Alle informatie en antwoorden op mogelijke vragen treft u aan op de website van de Gemeente Apeldoorn
Wellicht is het goed wanneer u één of meerdere dagdelen gaat meedoen aan een dagbesteding. Dat is prettig voor de betrokkene en voor de mantelzorger kan het iets verlichting geven. U hebt hier vast vragen over. Kijk hiervoor verder bij dagbesteding.
Voor een mantelzorger kan het soms goed zijn wanneer deze enkele dagen wordt ontlast. Hierdoor kan de batterij weer worden opgeladen en kan men het langer volhouden. Er zijn mogelijkheden voor. Kijk maar eens op kortdurende verblijf.
Veel ouderen hebben huishoudelijke hulp, het kan zijn dat hierin verandering komt voor uw situatie. Hoe het in de gemeente Apeldoorn is geregeld vindt u hier. 

Ook voor andere vragen verwijzen wij naar het WMO loket

Vind u het moeilijk om zelf in gesprek te gaan, of weet u niet zo goed hoe alles gaat, dan kunt u een cliëntondersteuner inschakelen. Cliëntondersteuners zijn onafhankelijk en kunnen u de weg wijzen. Bijvoorbeeld naar activiteiten of hulpverleners in uw buurt.

Cliëntondersteuners kunnen u helpen uw vraag duidelijk te krijgen en samen kunt u een oplossing bedenken die het beste bij uw situatie past. Daarbij wordt eerst gekeken naar wat u zelf kunt doen om uw probleem op te lossen of wat mensen in uw omgeving kunnen doen. Een cliëntondersteuner kan u, als dat nodig is, helpen bij het inschakelen van uw omgeving voor hulp.
Voor inwoners van Loenen verwijzen wij hiervoor naar Hélène Mook, telefoon 055 521 96 44 of E-mail: hmook@wisselwerk.nu

Komt u er niet uit, schroom dan niet om op dinsdagmiddag even bij Hélène Mook, sociaal werker van Stimenz binnen te lopen. Zij helpt u graag verder.
Aanwezig: Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur
Adres:  Huisartsenpraktijk Loenen, Cornelis Hendrixstraat 51a te Loenen.
Afspraak maken is niet nodig, u kunt zo binnenlopen.