Huttenbouwen blijft topper bij Loenense vakantiespelen

Ieder jaar is het huttenbouwen de leukste activiteit van de Loenense vakantiespelen. De jeugd heeft zich uitstekend vermaakt met het bouwen van de hutten op het plein bij De Brink. Maar ook de overige onderdelen van het Vakantiespel 2015 werden druk bezocht. Meestal ruim zestig kinderen die volop meededen aan sport en spel dat door de leiding was bedacht.

Mede door het fraaie zomerweer was dit jeugdevenement een topper. Zeventien vrijwilligers van de jongerenvereniging Spritshz, die hun vrije tijd hiervoor beschikbaar stellen, waren hiermee bezig. Jordy Gorsseling en Gaby Hoogendorp hadden dit jaar de leiding over genomen van Patricia Groenhof.

Nadat in de eerste week de jeugd zich onder meer bezig had gehouden met een puzzeltocht, zwemmen in Twello, sport en spel bij de Waterval en levend Stratego waren er voor de jongens en meisjes in de tweede week andere activiteiten. Voor een dagje uit ging de jeugd naar Binky in Doesburg. Er was ook een vossenjacht, stormbaan en natuurlijk het huttenbouwen. Dinsdag en donderdag is er flink aan gewerkt. Alleen tussendoor even een ijsje of een versnapering. De jongens en meisjes werden verdeeld over groepen die zo’n tien hutten bouwden van pallets en ander materiaal. De groepen kregen steun van de leiding, Wat oudere jongens wilden een compleet huis. Antonie (13 jaar), die vertelde later meubelmaker wil worden, maakte er met zijn maatjes een compleet huis van met een slaapkamer, keuken en kamer met een echte bar. Hij heeft er veel plezier in een slaat met flinke kracht de spijker op de kop.

Meisjes doen bij dit vakantiespel niet onder voor de jongens. Een groep vriendinnen bestaande uit Floor, Sanne, Floor en Veerle hanteren ook flink hamer en zaag om een eigen meidenhut te maken. Floor en Sanne doen al voor zevende keer mee: “Ieder jaar weer fijn om mee te doen. Vaak wordt er wat nieuws bedacht. Er is een leuke variatie.”

De leiding maakt de hutten af met een stuk plastic om het bouwsel waterdicht te maken. Zij hebben zelf ook een hut, Wat hoger zodat hij een overzicht hebben over het huttendorp.
Vrijdagmiddag is de jeugd druk met een wisseltrucspel. “Altijd verrassend waar de jeugd mee terug komt”, vertelt Jordy Gorsseling. "Ze worden weggestuurd met een klein ding als een wasknijper. Telkens weer inruilen voor wat groters. Geen eten of drinken. Vorige jaar kwam een groep terug met een barbecue. Mooi toch. Leerzaam voor de jeugd.”

Vrijdagavond was er een spannende spooktocht en ’s avonds een bonte avond met een playbackshow waarbij de ouders ook waren uitgenodigd. Sommige groepen hadden er veel werk van gemaakt. Na een wat rumoerige nacht want er moest binnen een oplossing gezocht worden omdat het ging onweren was er toch slot zaterdagmorgen een ontbijt als afsluiting van mooie vakantiespelweken

Bron: Regiobode

Comments are closed.