Highlanders winnen NK gatgraven

nk gatgraven

Bij milde zomerse temperaturen hield Lomivé zaterdag op het Kermisterrein in Loenen de Nederlandse Kampioenschappen Gatgraven. Eddie van de Steeg was met zijn team De Higlanders de beste en won met hun diepste gat De Gouden Schop en de eerste prijs.

Op de oproep van Lomivé aan de sterke mannen om mee te doen aan dit evenement reageerden acht teams. Er waren dit keer ook weer een paar gastenteams uit Enschede en Gilze. Halbo Bosker was weer de commentator met uitvoerige informatie. Het was een fikse klus voor mannen met spierballen, want er moest met de schop flink geschept worden in de Loenense bodem.

Er moest een gat van 90 bij 90 cm gegraven worden. De teams moesten wel ruim genoeg beginnen, anders paste de mal er niet in. De groepen kregen drie keer in tien minuten de kans om op diepte te komen. Na de eerste ronde graven was het team De Lomive gravers met 60 cm het diepst, gevolgd door de Grashappers met 39 cm.
De teams kregen even rust en konden de dorst lessen. Na weer tien minuten graven, beurtelings door de leden van de teams, kwam de jury weer in actie met de mal en meetlat. De Lomivé-gravers kwamen met 125 cm op de eerste plaats en nu was de tweede plek voor de Brandweer met 123 cm.
Het publiek dat toekeek op de zwetende mannen was benieuwd wie er nu als de winnaar uit de bus zou komen. Frank Ruesink had met zijn Lomivé-mannen een goede voorsprong. Toch moesten zij genoegen nemen met een tweede plaats met 162 cm, want Eddie van de Steeg en zijn mannen van de Highlanders gingen zeven centimeter dieper tot 169 cm. Derde werd de Brandweer met 159 cm. Vierde op een gedeelde plaats eindigden Ik wil graven en team De Grashappers, beiden met 147 cm. Zesde werd team De Dahlia Diggers uit Enschede. Zevende Hoe diep kan je zinken (Gilze) met 116 cm en achtste De Wegtikkers met 100 cm. De mannen hebben dit jaar wel flink de handen uit de mouwen gestoken want vorig jaar kwam de winnaar, het team Goudzoekers, niet verder dan 124 cm. Harold Schiphorst, die met zijn team vorig jaar driemaal de Gouden Schop won, kreeg deze nu uitgereikt.
Spritshz had deze middag ook de jaarlijkse seizoenafsluiting. Dit keer geen volleybaltoernooi maar een Spritshz Olympics als voorproefje voor het NK Gatgraven. Het was een zeskamp waarbij de jongerenteams moesten springen, klimmen, slepen en wat al niet meer. De jeugd streed flink om de prijzen. Tot slot was er op het Spritshz-plein bij het Dorpscentrum De Brink een optreden van de Sesamband met prima belangstelling van de Loenense jongeren

Bron: Regiobode

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een