Herdenkingsbos Klein Veldhuizen

Herdenkingsbos Klein Veldhuizen

Afgelopen week werden in het Herdenkingsbos Klein Veldhuizen in Loenen, nieuwe bomen aangeplant. Door deze nieuwe aanplant wordt de variatie in de soorten extra vergroot zodat een ecologisch waardevol bos ontstaat.

Aan de voet van de boom is de soortnaam vermeld alsmede de naam van de persoon of de gebeurtenis die wordt herdacht.

In de nieuw aangelegde border werd vorstbestendig wintergewas gezaaid zodat er extra voedsel voor ree en haas beschikbaar is wanneer dat in de natuur wat schaarser is in de winterperiode.

Voor de zomerbloeiers werden de borders in gereedheid gebracht zodat het bijen- en vlinderbestand extra kansen krijgen. De veelkleurige bloemen waren deze zomer een lust voor het oog en de honingopbrengst was boven verwachting.

Niet alleen werden in het Herdenkingsbos nieuwe wandelpaden aangelegd, maar wandelaars kunnen nu ook vanaf de Hoofdweg door het Herdenkingsbos over de houtwal naar de Veldhuizen wandelen. Aan beide zijden van dit bospad is er mooi uitzicht over de weilanden en wanneer het een beetje meezit zijn de Reeën en hazen te zien.

In de fruitboomgaard, zie je het fruit rijp worden.

Het opschonen van de natuurvijver in het Herdenkingsbos is in voorbereiding. Dit gebeurt met de nodige voorzorg om het waterleven zoveel mogelijk te sparen.

De toegang tot dit gebied is vrij tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan ter voorkoming van verstoring van het wild.

Bezoekers ervaren dit gebied als een plek om jezelf even rust te gunnen en te genieten van de stilte en de natuur. Er zijn voldoende bankjes ter plekke zodat het hier goed toeven is.

Delen:

Gerelateerde berichten

Uitbreiding trainersstaf voor G voetbal

Loenermark zoekt aanvulling voor de trainersstaf met betrekking tot G-Voetbal. Het gaat om een uurtje trainen in de 2 weken. De training is op vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. Info via

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: Vrijwilligers gezocht!

De ambachtelijke papierfabriek en museum ‘De Middelste Molen’ te Loenen heeft behoefte aan nieuwe vrijwilligers (m/v). De Middelste Molen wordt jaarlijks bezocht door ca. 10.000 mensen. Ruim 50 vrijwilligers leiden

Duofiets

Het mooie weer komt er weer aan, dus wordt het tijd om eens een mooie fietstocht te gaan maken. Daarvoor is er voor hen, die er graag eens op uit

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.