Herdenkingsbos Klein Veldhuizen

Herdenkingsbos Klein Veldhuizen

Afgelopen week werden in het Herdenkingsbos Klein Veldhuizen in Loenen, nieuwe bomen aangeplant. Door deze nieuwe aanplant wordt de variatie in de soorten extra vergroot zodat een ecologisch waardevol bos ontstaat.

Aan de voet van de boom is de soortnaam vermeld alsmede de naam van de persoon of de gebeurtenis die wordt herdacht.

In de nieuw aangelegde border werd vorstbestendig wintergewas gezaaid zodat er extra voedsel voor ree en haas beschikbaar is wanneer dat in de natuur wat schaarser is in de winterperiode.

Voor de zomerbloeiers werden de borders in gereedheid gebracht zodat het bijen- en vlinderbestand extra kansen krijgen. De veelkleurige bloemen waren deze zomer een lust voor het oog en de honingopbrengst was boven verwachting.

Niet alleen werden in het Herdenkingsbos nieuwe wandelpaden aangelegd, maar wandelaars kunnen nu ook vanaf de Hoofdweg door het Herdenkingsbos over de houtwal naar de Veldhuizen wandelen. Aan beide zijden van dit bospad is er mooi uitzicht over de weilanden en wanneer het een beetje meezit zijn de Reeën en hazen te zien.

In de fruitboomgaard, zie je het fruit rijp worden.

Het opschonen van de natuurvijver in het Herdenkingsbos is in voorbereiding. Dit gebeurt met de nodige voorzorg om het waterleven zoveel mogelijk te sparen.

De toegang tot dit gebied is vrij tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan ter voorkoming van verstoring van het wild.

Bezoekers ervaren dit gebied als een plek om jezelf even rust te gunnen en te genieten van de stilte en de natuur. Er zijn voldoende bankjes ter plekke zodat het hier goed toeven is.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud