Herdenking bevrijding Loenen

Herdenking polar bear

10 april zijn we aanwezig geweest bij de herdenking van de Polar Bears, die Eerbeek en Loenen bevrijd hebben.

Buiten de voorzitter, Paul Sanders, een delegatie namens de oud strijders, enkele leden van de Polar Bear club, de burgemeester van Brummen en belangstellenden uit Loenen en Eerbeek waren er 2 klassen van een Eerbeekse school die het monument geadopteerd hebben en dit met verve deden.

De verhalen en gedichten die, soms in het Engels, door de leerlingen werden voorgelezen waren op heden en verleden geïnspireerd. Het was goed de vergelijking te horen tussen heden en verleden die door de kinderen werd getrokken.

Ze vonden de huidige maatschappij, waarin veel mensen alleen aan zichzelf denken en recht tegenover elkaar staan als het gaat om vluchtelingen, geloof, geaardheid, politiek en zorg door vooral steeds meer polarisatie, vergelijkbaar met de 30er jaren van de vorige eeuw, wat uiteindelijk leidde tot de 2e wereldoorlog.    Dit betekent dat ons erfgoed, gegeven door onze ouders, grootouders en overgrootouders, over vrijheid van meningsuiting, geloof of geaardheid enigszins aan het wankelen is. Dat juist de leerlingen van deze basisschool dit aan de kaak stelden, was enerzijds somber maar tegelijkertijd hoopvol, want hun toekomst zal, als het aan de jeugd ligt, er een stuk positiever uitzien. Laten we dus vooral blijven herdenken en naar de jeugd luisteren en dus meer respect naar elkaar tonen!

Het gaf ons een goed gevoel bij het verlaten van het monument!                                             Jammer dat er geen vertegenwoordigers van B&W, de dorpenmanager of raadsleden uit Apeldoorn bij waren, het gaat tenslotte om de bevrijding van Eerbeek én Loenen!

Uw dorpsraad

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een