Gulle lach brengt stuk met verassingen in Loenen

Ieder jaar is het voor de toneelverenigingen weer een probleem een passend toneelstuk te vinden. Voor een geslaagde toneelavond komt heel wat kijken. Een voorwaarde is dat er gekozen wordt voor een stuk dat goed past bij het aantal en soort spelers dat de club heeft, maar ook bij het verwachte publiek.

Er is keuze genoeg in geschreven toneelstukken, maar om het juiste te vinden, is vaak een naald in de hooiberg.

De toneelclub De Gulle Lach in Loenen meent deze naald te hebben gevonden met het stuk ‘A’j mien vuult, dan zeg ie niks meer’. Het stuk is geschreven door Evelien Evers en wordt op zaterdag 23 januari en maandag 25 januari in de Brink in Loenen opgevoerd.

Onder regie van Hannie Jans is het blijspel in drie bedrijven ingestudeerd. Zij beschikt over een aantal ervaren spelers maar ook debutanten krijgen bij haar alle kansen om te spelen. De titel van het stuk belooft veel. Het is een hedendaags verhaal dat zich afspeelt in de kamer/schaftruimte van een garage. Drie generaties van de familie Mentink, die eigenaar is van de garage, lopen er in en uit. Oma Mentink die ook een appartementje heeft bij de garage laat zich vaak zien maar heeft een chronische klaagziekte. Telkens bedenkt ze weer wat om aandacht te vragen. Ze wordt zelfs even blind. Kleinzoon Sam weet wel raad met klachten van Oma. Er is ook een vacature voor een nieuwe monteur. Als dit een vrouw blijkt te zijn is de eerste monteur Hein het niet eens met haar komst. Natuurlijk is ook de liefde in het spel.
Het stuk wordt grotendeels in het dialect gespeeld. Een van de klanten, Betsie Willemsen, wint de Staatloterij, wordt erg verwaand en gaat buiten haar schoenen lopen. Zij probeert keurig ABN te spreken maar dat lukt maar ten dele. De rollen worden gespeeld door Jan de Jong, Grietje Uijttenboogaart, Wilma Pels, Sander Nijhof, Arend Jan Hammink, Patricia Groenhof, Ria Steenkist, Louise Rutgers, Timon Luesink en Leonie Goedkoop.
Op zaterdag 23 januari begint de toneelstuk om 20.00 uur en maandag 25 januari om 19.30 uur. De toegangsprijs is zes euro. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Woningrichting Van Oorspronk, Eerbeekseweg en aan de zaal.

Bron: Regiobode

Comments are closed.