Gratis schoonmaak set voor zonnepanelen

Gratis schoonmaak set voor zonnepanelen

Wie zonnepanelen heeft, weet dat het verstandig is om die met enige regelmaat schoon te maken. Een regenbui doet vaak al goed werk, maar er kan ook stof in de regen zitten. Zeker als de wind, zoals onlangs, zand uit de Sahara meevoert. Stof uit de lucht, bladresten van bomen, vogelpoep: er zijn tal van oorzaken waardoor zonnepanelen vuil verzamelen.

Omdat schone panelen meer zonlicht vangen, is de opbrengst ervan hoger dan die van vieze. En niet alleen de opbrengst, ook het rendement ervan is hoger. Daarnaast gaan schone panelen langer mee. Alle reden dus om ze actief schoon te maken.

De Energie Coöperatie Loenen (ECL) heeft daarom een professionele, lichtgewicht schoonmaak set voor zonnepanelen aangeschaft. Daar zit een duidelijke handleiding bij met wat je wél en wat je níet moet doen tijdens het schoonmaken.

Leden van de coöperatie kunnen de schoonmaak set gratis lenen. Reserveren kan via uitleen@loenenenergie.nl

Nog geen lid? Het lidmaatschap van de ECL kost € 10 per jaar. Laten schoonmaken door een bedrijf kost al gauw € 50 tot € 125 of meer, afhankelijk van het aantal panelen. Wie lid wordt van de ECL heeft de lidmaatschapsbijdrage van meerdere jaren dus met één schoonmaakbeurt al terugverdiend! Lid worden kan via Lidmaatschap – Loenen Energie Neutraal

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud