Gedupeerden onrechtmatig energiecontract krijgen hulp vanuit coöperatie collectief

Gedupeerden onrechtmatig energiecontract krijgen hulp vanuit coöperatie collectief

Consumenten onrechtmatig over laten stappen op een ander energiecontract. Het is een terugkerend probleem binnen de energiebranche. Uit cijfers van de ACM blijkt dat het aantal ongewenste telefoontjes door energievergelijkers van 2019 tot en met 2021 sterk is toegenomen.

Ondanks herhaaldelijk optreden van de ACM, meldingen in de media en de nieuwe telemarketingwet, komen er volgens Loenen Energie|om, nog steeds regelmatig meldingen bij om | nieuwe energie binnen, het energiecollectief waar zij mede-eigenaar van is.

Consumenten krijgen niet altijd de juiste of volledige informatie en in de meest schrijnende gevallen zitten consumenten na een telefoontje jarenlang vast aan een contract bij een nieuwe leverancier en kunnen zij daar alleen nog weg door een hoge boete te betalen.

Loenen Energie|om en de 65 andere lokale energiecoöperaties binnen het om| NieuweEenergie Collectief vinden deze praktijken onacceptabel. Via de website van het collectief kunnen mensen, klant of niet, bekijken of hun situatie onrechtmatig is en zich aanmelden voor de gratis Terugswitch Service. om | nieuwe energie zal dan namens de consumenten contact opnemen met de betreffende energieleverancier om de onterechte overstap terug te draaien.

Loenen Energie |OM

Delen:

Gerelateerde berichten

Gratis Opslag container voor Loenense Evenementen

Vanuit Veldhuizen stellen we een opslag container gratis ter beschikking voor Loenense evenementen. De container heeft laatst bijvoorbeeld het weekend bij het schaapscheerdersfeest gestaan.  De enige voorwaarde om gebruik te

Reanimatie training Loenen in November

Bij voldoende deelname start er een beginnersopleiding Reanimatie/AED in November en wel op Woensdag 2 en 16 November van 19.45 – 21.45 in de Bruisbeek.Er zijn nu nog 3 plekken

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.