Fraaie paardenshow bij circus Belly Wien

Twee weken achter elkaar hadden de dorpen Loenen en Eerbeek bezoek van een groot circus. Circus Belly Wien streek eerst neer op het weiland bij De Korenmolen in Eerbeek met een flink aantal voorstellingen.

In de afgelopen week kwam de karavaan naar Loenen om bij het Molenhuis aan de Eerbeekseweg de tenten op te zetten. Een bijzondere aanblik voor het vele verkeer dat op deze plek de circustent en vele auto’s zagen staan.

In Eerbeek en Loenen zijn de meeste voorstellingen goed bezocht. Het mindere weer lokte ouders en grootouders naar de riante tent, waar een programma van allure werd geboden. Door een aantal artiesten werd een verrassende avond of middag geboden met veel afwisseling.
Bijzonder was vooral het optreden van Marlon Zinnecker met zijn show met de Friese paarden, met hun prachtige zwarte manen en staart wellicht de mooiste Nederlandse paarden. Dit lieten zij ook zien. Maar liefst acht paarden waren tegelijk in de piste. De dresseur wist met de paarden bijzondere staaltjes van dressuur te laten zien. Erg leuk vond vooral het publiek het nummer van twee Friezen met twee kleine Shetlanders die onder de zwarte paarden konden lopen. Aardig was ook de show met de kamelen en wat andere dieren.

Hoewel er van dierenbeschermers veel tegenstand is voor circusnummers met wilde dieren, had Belly een nummer met drie tijgers. Deze dieren hadden veel van hun dompteur geleerd. Buiten in hun ruime kooi lagen de dieren tevreden met elkaar te kroelen (zie foto).

Acrobatiek was er ook volop. Een jonge Portugese toonde haar kunsten tijdens een handstandact maar ook boven in de nok van de grote tent haalde zij rare capriolen uit met een net en linten. En oudere artieste (72 jaar) liet zien dat zij met haar benen ballen en zelfs een tafel kan balanceren en kantelen. Clowns horen bij een circus. Ook hier wisten zij de jeugd (maar ook de ouderen) te vermaken met hun nummers. Vooral het muzikale nummer waarbij de medewerking van mensen uit het publiek werd gevraagd was een succes.

Bron: Regiobode

Comments are closed.