Druk jaareinde Vrienden van de Loenense bossen

De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen heeft de laatste dagen van 2015 een druk programma afgewerkt. Men was op 20 december aanwezig op de gezellig drukke Kerstmarkt bij het Dorpscentrum De Brink waar belangstellenden onder het genot van een glaasje glühwein informatie verstrekte over de doelstellingen van de jonge Stichting.

Mn kon zich daar ook aanmelden als donateur en/of vrijwilliger. Ook kon men hier alvast oliebollen bestellen. Vele bestellingen werden alvast doorgegeven en daarnaast werd een behoorlijk aantal vrijwilligers en donateurs genoteerd.
Er werd ook volop gebruik gemaakt van een uur durende rit met de huifkar van Natuurmonumenten. Vertrokken werd vanaf Dorpscentrum De Brink naar het mooie bosgebied van Natuurmonumenten (Hoeve Delle, de Reeënberg en de Infiltratievennen)

Op 29 december werd door de vrijwilligers van de stichting alle picknicktafels aan de parkeerplaats Het Dichte Gat aan de Groenendaalse weg voorzien van nieuwe zit- en tafelgedeeltes. De oude tafels verkeerden in een erbarmelijke toestand. Leuk was het om te zien dat reeds al na een uur van de plaatsing alle tafels al bezet werden door bezoekers van het bos.

Om één van haar belangrijkste doelstellingen waar te kunnen maken, namelijk het weer in ere herstellen van de trapjesberg met uitkijktoren nabij de Schaapskooi, heeft De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen veel geld nodig. Naast het werven van donateurs en sponsoren wil men de komende tijd diverse acties ondernemen om de kas te vullen.
Met behulp ruim twintig vrijwilligers werden in navolging van de succesvolle verkoopactie van 28 november ook op woensdag 30 december wederom oliebollen verkocht bij de Spar in Loenen. De oliebollen werden op basis van een traditionele Loenense receptuur gemaakt en gebakken.
Er werden in totaal maar liefst ruim 6.000 oliebollen verkocht en na aftrek van de kosten kon de penningmeester het mooie bedrag van € 3.000,- noteren. De komende tijd wil de Stichting de nodige acties gaan ondernemen om donateurs en sponsoren te werven.

Comments are closed.